За продаж ліків поза касовим апаратом – 85 гривень штрафу

Підприємець заплатить 85 гривень штрафу за продаж ліків в обхід фіксації операції через касовий апарат.

Відповідну постанову виніс Чортківський районний суд.

Як стало відомо Інфопростору, фізична особа-підприємець, яка проживає в селі Котівка Гусятинського району  та є власницею аптеки в місті Чорткові, здійснювала продаж ліків з порушенням правил, встановлених законодавством. Один із таких випадків зафіксували фіскали.

12 лютого 2019 року о 17 год. 30 хв. при проведенні фактичної перевірки аптеки №1, що в м. Чорткові по вул. Шевченка, 66 Тернопільської області, де здійснює підприємницьку діяльність ФОП встановлено порушення порядку проведення розрахунків, а саме: розрахункова операція на повну суму покупки не проведена через зареєстрований, опломбований та переведений у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, не видано особі, яка отримує або повертає товар в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми на повну суму покупки, тобто вчинено правопорушення, передбачене п. 1, 2 ст. 3 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Отже, в діях підприємця вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою передбачено відповідальність за порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі,громадського харчування та послуг.

Вина у вчиненні правопорушення підприємцем підтверджується матеріалами справи та її особистими поясненнями, даними в судовому засіданні.

Відтак суд визнав винною жительку с. Котівка Гусятинського району Тернопільської області у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклав стягнення у виді штрафу в розмірі 85 (вісімдесят п»ять) гривень в дохід держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com