Суд не покарав водія за нетверезе водіння

Збаразьким відділенням поліції Підволочиського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області направлено до Збаразького районного суду Тернопільської області матеріали справи про адміністративне правопорушення про притягнення водія до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Постановою Збаразького районного суду Тернопільської області від 05.03.2019 р. матеріали справи про притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП передано для розгляду по суті в Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області.

З протоколу про адміністративне правопорушення серії БД № 245428 від 11.12.2018 р. вбачається, що 11.12.2018 р. о 11 год. 30 хв. на 308 км а/д «М-19» водій керував транспортним засобом «Опель Астра» номерний знак «ВО 5058 АМ», з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: нестійка хода; різкий запах алкоголю з ротової порожнини; мова невиразна. Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку, водій відмовився в присутності двох свідків, чим порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху.

У судовому засіданні водій свою вину у вчиненні даного правопорушення визнав та просив суд закрити справу, у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КУпАП.

Крім власного визнання вини, вина чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення доведена наступними доказами: протоколом про адміністративне правопорушення серії БД № 245428 від 11.12.2018 р.; письмовими поясненнями винного від 11.12.2018 р.; письмовими поясненнями свідків від 11.12.2018 р.

За даних обставин, суд вважає, що в діях водія містяться ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, тобто відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Згідно із п. 7 ст. 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення,провадження у справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю у випадку закінчення на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 цього Кодексу.

Відповідно до частин 2, 3 статті 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті. Адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 164-14,212-15,212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Таким чином, суд визнав водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, але не призначив йому покарання.

Справу про адміністративне правопорушення про притягнення водія до адміністративної відповідальності за ч.1ст.130КУпАП закрито, у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38КУпАП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com