Суд надав слідчому дозвіл на тимчасовий доступ до документів Козлівської селищної ради

До Козлівської селищної ради Козівського району прийдуть правоохоронці. Відповідний дозвіл надав Тернопільський міськрайонний суд.

Про це стало відомо Інфопростору.

22.09.2017 між Козлівською селищною радою в особі селищного голови з однієї сторони та товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-будівельною фірмою Гефест» в особі керівника з іншої сторони укладено договір на виконання ремонтно-будівельних робіт з капітального ремонту даху Дмухівського сільського клубу в с. Дмухівці Козівського району Тернопільської області. Згідно умов якого замовник доручає, а підрядник в межах договірної ціни та проектно-кошторисної документації, виконує роботи на об’єкті, забезпечує необхідну якість робіт та інших нормативних документів. Здає їх в обумовленні строки замовнику з передачею всієї виконавчої документації, усуває зауваження приймальних комісій та дефекти, допущені з його вини протягом гарантійного строку експлуатації об’єкта. А замовник зобов’язується передати підряднику фронт робіт, затверджену проектно-кошторисну документацію, прийняти та оплатити такі роботи.

Як встановлено після виконання робіт на об’єкті будівництва замовником на підставі актів приймання виконаних будівельних робіт та на підставі довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати підряднику оплачено кошти.

Однак, як встановлено працівниками управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області в ході проведення контрольних обмірів фактично виконаних робіт встановлено завищення з сторони ТзОВ «Виробничо-будівельною фірмою Гефест» обсягів виконаних робіт на об’єкті на загальну суму 35622,07 грн.

Таким чином, документально підтверджено факт завищення вартості виконаних робіт, що підтверджує заволодіння бюджетними коштами, виділеними на проведення робіт, які фактично не виконані.

В рамках зазначеного кримінального провадження 26.02.2019 в Тернопільське відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз призначено судову будівельно-технічну експертизу на предмет дослідження повноти виконаних будівельних робіт на об’єкті «Капітальний ремонт даху Дмухівського сільського клубу в с. Дмухівці Козівського району Тернопільської області».

На адресу СУ ГУНП в Тернопільській області надійшло клопотання експерта ТВ КНДІСЕ щодо надання для додаткового вивчення та дослідження матеріалів робочого креслення із капітального ремонту даху Дмухівського сільського клубу в с. Дмухівці Козівського району Тернопільської області.

Таким чином, для проведення експертного дослідження висновок якого слугуватиме доказом вчинення кримінального правопорушення, необхідно отримати доступ до оригіналів робочого креслення із капітального ремонту даху Дмухівського сільського клубу в с. Дмухівці Козівського району Тернопільської області, які зберігаються в приміщенні Козлівської селищної ради юридична адреса розташування якої: селище міського типу Козлів, вул. Галицька, 15, Тернопільської області, з можливістю вилучення оригіналів та копій зазначених документів.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Розглянувши таке вмотивоване клопотання Тернопільський міськрайонний суд 10 квітня 2019 року надав дозвіл старшому слідчому СУ ГУНІІ в Тернопільській області на тимчасовий доступ до матеріалів робочого креслення із капітального ремонту даху Дмухівського сільського клубу в с. Дмухівці Козівського району Тернопільської області, які зберігаються в приміщенні Козлівської селищної ради, юридична адреса розташування якої: селище міського типу Козлів, вул. Галицька, 15, Тернопільської області, з можливістю вилучення оригіналів та копій зазначених документів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com