Поліція розслідує ймовірне завдання збитків бюджету фірмою, яка пов’язана з Заставним

Слідчими Національної поліції розслідується кримінальне провадження, внесен до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210000000072 від 24.01.2019, за ознаками злочину,передбаченого ч.3ст.191КК України.

Про це стало відомо Інфопростору.

Зокрема, слідчі вважають, що посадові особи Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації перебуваючи у змові з посадовими особами підрядних організацій незаконно заволоділи бюджетними коштами виділеними на проведення робіт із капітального ремонту, реконструкції та будівництва об’єктів на території Тернопільської області, замовником яких виступало Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення – заволодіння чужим майном, за попередньою змовою групою осіб, передбачене ч.3 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 06.08.2018 між Управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації в особі начальника Управління (замовник), з однієї сторони та товариством з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛ БІЛД ІНЖИНІРИНГ» в особі директора укладено договір № 9. Згідно умов якого підрядник зобов’язується власними силами і засобами, в обумовлений строк у відповідності до замовлення і вимог проектно-кошторисної документації, будівельних норм та правил виконати роботи на об’єкті «Капітальний ремонт головного корпусу заміна теплотрас Збаразької центральної комунальної лікарні в м. Збараж вул. Павлова,2 Тернопільської області». Підрядник повинен замовнику виконати передбачені договором роботи, якість яких відповідає умовам договору, або вимогам що звичайно ставляться на момент передання їх замовнику. Договірна ціна на момент укладання договору є динамічною і становить 9621719,57 грн. В 2018 році передбачено з державного бюджету для оплати виконання робіт 7697376,57 грн.

Згідно ч.4 договору фінансування робіт (будівництва об’єкта) здійснюється за рахунок коштів державного бюджету та місцевих бюджетів Розрахунки проводяться тільки за фактично виконанні роботи протягом 30-ти календарних днів після підписання замовником представлених підрядником належно оформлених актів виконаних робіт (форма КБ-2В) та довідки (форма КБ-3В), рахунку на оплату, шляхом проміжних платежів та тільки в межах бюджетних призначень та при умові поступлення коштів на рахунок замовника по даному об’єкту.

Як встановлено в ході досудового розслідування, станом на поточний період підрядною організацією виконано частину робіт на обєкті, обсяг та вид яких відображено в актах приймання виконаних будівельних робіт та довідках про вартість виконаних будівельних робіт та витрати. На підставі поданих в Управління казначейської служби актів форми КБ-2В та довідок КБ-3В замовником оплачено підряднику бюджетні кошти в сумі еквівалентній обсягу виконаних робіт, який відображений в актах приймання виконаних будівельних робіт.

За результатами проведеної працівниками управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області планової ревізії фінансово-господарської діяльності Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації встановлено завищення вартості виконаних робіт на об’єкті, у зв’язку із виконаним меншим обсягом робіт, аніж зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт.

Таким чином, на підставі складання актів форми КБ-2В із недостовірними відомостями в частині завищених обсягів виконаних робіт, їх подальшого підписання директором ТзОВ «ГЛОБАЛ БІЛД ІНЖИНІРИНГ» та начальником УКБ ТОДА з сторони замовника та інженером технічного нагляду відбулось перерахування завищеної суми бюджетних коштів, що заподіяло збитки державному бюджету.

Засоби масової інформації пов’язують ТзОВ «ГЛОБАЛ БІЛД ІНЖИНІРИНГ» із народним депутатом України Романом Заставним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com