Слідчі розслідують завдання збитків бюджету під час освоєння коштів в Шумському районі

Слідчі СУ Головного управління Національної поліції в Тернопільській області розслідують кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018210000000617 від 02 листопада 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 191 КК України.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, встановлено, що протягом 2018 року підприємство TOB «Техбуд+» було визнано переможцем у процедурах закупівлі за державні кошти та укладено договори на виконання робіт на наступних об’єктах:

-«Реконструкція адмінбудівлі та ЦНАП Великодедеркальської сільської ради за адресою с. Великі Дедеркали, вул. Шевченка, 2», замовник робіт Великодедеркальська сільська рада, Шумського району, Тернопільської області, сума договору 4 713 191 гривень, термін виконання робіт відповідно до договору 31.12.2018 року;

-«Реконструкція будівель комунального дитячого оздоровчого закладу «Дивосвіт» з добудовою відпочинково – оздоровчої інфраструктури в с. Кутянка, Шумського району, Тернопільської області», замовник робіт комунальний дитячий оздоровчий заклад «Дивосвіт», Шумського району, Тернопільської області, сума договору 19 895 245 гривень (на 2018 рік передбачено фінансування в сумі 5 500 000 гривень), термін виконання робіт відповідно до договору 24.12.2018 року (в частині освоєння коштів в сумі 5 500 000 гривень).

В процесі виконання робіт, посадовими особами підприємства TOB «Техбуд+», Великодедеркальської сільської ради, Шумського району, Тернопільської області та комунального дитячого оздоровчого закладу «Дивосвіт», Шумського району, Тернопільської області, з метою розкрадання бюджетних коштів, вносились неправдиві відомості в акти форми КБ 2В, КБЗ в частині об’ємів виконаних робіт та вартості матеріалів. В подальшому кошти перераховувалися на рахунки підприємств з ознаками фіктивності, знімалися з банківських рахунків та розподілялись між співучасниками.

В результаті втілення вказаної злочинної схеми інтересам держави завдано збитки на суму понад 500 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com