Суд не покарав хулігана, який в Тернополі обматюкав поліцейських

Тернопільський міськрайонний суд своєю постановою закрив справу про адміністративне правопорушення відносно чоловіка, який в Тернополі обматюкав працівників поліції.

Так, 16 грудня 2018 року о 10.30 год. громадянин, перебуваючи в громадському місці, а саме на зупинці громадського транспорту по вул. Острозького, 31 в м. Тернопіль висловлювався нецензурною лексикою на адресу працівників поліції, перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп’яніння (різкий запах алкоголю, нестійка хода, нечітка мова), чим порушував громадський порядок та спокій громадян.

У судове засідання чоловік не з’явився, однак про місце та час розгляду даної справи повідомлявся належним чином.

Дане правопорушення підтверджується наступними доказами: протоколом про адміністративне правопорушення серії ГП № 538600 від 16.12.2018 року.

За таких обставин, суд вважає, що в діях чоловіка наявні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173 КУпАП дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, а тому його слід притягнути до адміністративної відповідальності та накласти на нього адміністративне стягнення.

Однак, згідно із п. 7 ст. 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення,провадження у справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю у випадку закінчення на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 цього Кодексу.

Відповідно до частин 2, 3статті 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті. Адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, а також, правопорушень, передбачених статтями 164-14,212-15,212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Враховуючи встановлені судом факти, а також те, що адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 КУпАП, було вчинено 16.12.2018 р., дана справа направлялася 03.01.2019 року для належного дооформлення, і надійшла до суду тільки 29.03.2019 року, а тому, суд приходить до переконання, що спливли строки притягнення до адміністративної відповідальності, передбачені статтею 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За таких обставин, суд вважає, що провадження в даній справі про адміністративне правопорушення слід закрити, у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com