Чоловік, який в Кременці ледь не задушив свою колишню дружину, заплатить 850 гривень штрафу

Кременецький районний суд виніс вирок чоловіку, який 2 січня цього року ледь не задушив свою дружину.

Як стало відомо Інфопростору, винний заплатить штраф в розмірі 850 гривень.

В матеріалах кримінального провадження № 12019210120000007 про обвинувачення батька двох дітей у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125, ч1.ст.185 КК України, 02.01.2019 року, приблизно о 22 годині 00 хвилин, чоловік, перебуваючи по вул. 107 Кременецької дивізії в м. Кременець, поблизу зупинки громадського транспорту, на ґрунті особистих неприязних відносин вчинив словесний конфлікт з своєю колишньою дружиною. Під час вказаного конфлікту в обвинуваченого виник злочинний умисел спрямований на спричинення останній тілесних ушкоджень.

Реалізуючи свій злочинний умисел, перебуваючи у вищевказаному місці та вказаний час чоловік повалив потерпілу на землю та обома руками здавив їй шию, внаслідок чого спричинив останній тілесні ушкодження у вигляді садна підборіддя, синців на шиї зліва та садна на шиї справа. Зазначені тілесні ушкодження належать до легких тілесних ушкоджень згідно п.2.3.5 «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» (МОЗ України, Київ, 1995).

Окрім цього, 25 грудня 2018 року близько 14 години у обвинуваченого, який перебував у житловому будинку колишньої дружини, виник злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел 25 грудня 2018 року близько 14 год. 00 хв. чоловік переслідуючи корисливі мотиви, переконавшись в тому, що за ним ніхто не спостерігає, перебуваючи в приміщенні однієї із кімнат житлового будинку, де проживає його колишня дружина, знав, що в шафі у одній із кімнаті будинку зберігаються золоті сережки у формі ромба. Після цього чоловік підійшовши до вище вказаної шафи у кімнаті, шляхом вільного доступу таємно викрав з неї золоті сережки у формі ромба вагою 6 грам та покинув місце вчинення кримінального правопорушення, таким чином маючи можливість розпоряджатися викраденим на власний розсуд.

Своїми умисними діями, чоловік спричинив потерпілій, матеріальну шкоду, на загальну суму 3 тисячі 720 гривень.

Вказаними діями обвинувачений вчинив злочини, передбачені ч. 1 ст. 125 КК України, а саме в спричиненні умисного легкого тілесного ушкодження та ч. 1 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та суду пояснив, що він дійсно здушував за шию потерпілу – свою колишню дружину 02.01.2019 року по вул. 107 Кременецької дивізії в м. Кременець та 25.12.2018 року вчинив крадіжку золотих сережок належних потерпілій.

Крім власного визнання вини, обвинувачений повністю погодився зі всіма доказами по справі, що були зібрані в процесі досудового слідства і підтверджують його винність у вчиненні інкримінованого злочину, відмовившись від їх дослідження в ході судового розгляду.

Відтак суд вирішив визнати винним чоловіка у пред’явленому обвинуваченні:

– за ч.1 ст.125 КК України – у виді штрафу- 510 гривень ;

– за ч.1 ст.185 КК України – у виді штрафу – 850 гривень .

На підставі ч.1 ст. 70 КК України винному визначити остаточне покарання  за сукупністю злочинів  шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим  у виді  штрафу – 850 гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com