Суд визнав школярку винною в крадіжці косметики з магазину

Монастириський районний суд виніс вирок учениці 9 класу Гориглядівсткої ЗОШ І-ІІ ступенів.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 09 листопада 2018 року близько 09:00 год. неповнолітня обвинувачена, з метою здійснення покупки необхідних для неї промислових товарів, зайшла в приміщення магазину «Копійочка», де перебуваючи поміж торговими рядами, вирішила скориставшись тим, що за її діями ніхто не спостерігає та вона не буде помічена сторонніми особами, таємно викрасти обрані нею жіночу туалетну воду та олівець для губ.

Реалізуючи свій злочинний умисел на протиправне заволодіння чужим майном та маючи корисливий мотив, діючи таємно, 09 листопада 2018 року близько 09:00 год. обвинувачена школярка, маючи на меті не оплачувати за обрані нею товари, взяла з торгових полиць магазину «Копійочка» 1 флакон жіночої туалетної води торгової марки «Bies Love Forever» ємністю 90 мл та 1 олівець для губ торгової марки «KYLIE MITAL COSMETICS».

В подальшому обвинувачена вийшла з приміщення магазину не оплативши за обрані нею товари, після чого прибувши до місця свого проживання, розпорядилась викраденим на власний розсуд. Вказаними діями обвинувачена школярка завдала потерпілій підприємиці матеріальних збитків на загальну суму 204, 99 грн.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення визнала повністю, в скоєному щиро розкаялась і даючи суду показання, повністю підтвердила факт та обставини вчинення нею вищезазначеного у вироку кримінального правопорушення за обставин, вказаних в обвинувальному акті, зазначивши, що дійсно 09 листопада 2018 року близько 09:00 год. перебуваючи в приміщення магазину «Копійочка», перебуваючи поміж торговими рядами, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає та вона не буде помічена сторонніми особами, взяла з полиці жіночу туалетну воду та олівець для губ, які помістила у свою жіночу сумочку, після чого вийшла з приміщення магазину та направилась до свого місця проживання.

Представник потерпілої пояснила, що до обвинуваченої претензій матеріального чи морального характеру не має, не заперечує щодо звільнення обвинуваченої від покарання та застосування до неї примусових заходів виховного характеру у вигляді передачі під нагляд матері.

Окрім визнання обвинуваченою школяркою своєї вини в судовому засіданні, її винуватість у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, доводиться також дослідженими в судовому засіданні доказами, а саме:

– даними протоколу огляду предмету від 13.11.2018 року з таблицею ілюстрацій до нього, предметом огляду якого є оптичний диск CD-R «ARITA» з відеозаписом з камер відеоспостереження магазину «Копійочка», з яких вбачається, що обвинувачена ОСОБА_1 бере з полиць магазину «Копійочка» обрані нею товари та кладе їх в свою жіночу сумочку;

– даними дослідженого в судовому засіданні оптичного диску CD-R «ARITA» з відеозаписом з камер відеоспостереження магазину «Копійочка», що розташований за адресою АДРЕСА_2, на якому зафіксовано подію, яка мала місце 09.11.2018 року в приміщенні магазину «Копійочка», згідно якого обвинувачена ОСОБА_1 бере з полиць магазину «Копійочка» обрані нею товари та кладе їх в свою жіночу сумочку, після чого виходить з приміщення магазину;

– заявою законного представника обвинуваченої від 14.11.2018 року, згідно якого остання добровільно видає працівникам поліції один скляний флакон світлого кольору з вмістом рідини білого кольору торгової марки «Bies Love Forever» та один олівець для губ торгової марки «KYLIE MITAL COSMETICS». У вказаній заяві школярка та її мати зазначають, що вищевказані речі з невідомих їй причин 09.11.2018 року самовільно взяла з магазину «Копійочка» її дочка для власних потреб;

– даними протоколу огляду предмету від 14.11.2018 року з таблицею ілюстрацій до нього, предметом огляду якого є скляний флакон жіночої туалетної води торгової марки «Bies Love Forever» та олівець для губ торгової марки «KYLIE MITAL COSMETICS».

Таким чином, проаналізувавши наведені обставини, об’єктивно дослідивши та оцінивши всі зібрані та перевірені у судовому засіданні докази в їх повній сукупності, суд вважає, що дії обвинуваченої слід кваліфікувати за ч.1 ст. ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Таким чином суд вирішив визнати винуватою школярку у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. ст. 185 КК України.

На підставі ч.1 ст.105 КК України звільнити обвинувачену від покарання за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, застосувавши до неї примусові заходи виховного характеру, передбачені п.3 ч.2 ст.105 КК України, у виді передачі її під нагляд матері на термін 1 (один) рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com