В Кременці чоловіка засудили за крадіжку продуктів з погребу сусідів

Кременецький районний суд засудив жителя села Білокриниця за крадіжку продуктів із погребу сусідів.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 16 березня 2018 року у вечірню пору доби у обвинуваченого, який перебував за місцем свого проживання, виник злочинний умисел на вчинення крадіжки із погребу, який належить жительці села Білокриниця, Кременецького району Тернопільської області. Реалізуючи свій злочинний умисел, обвинувачений 16.03.2018 року у вечірню пору доби, вийшов з власного будинку та пішов у напрямку господарства, яке належить потерпілій жінці. Пройшовши на територію даного господарства з тильної сторони, підійшов до погребу та переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, вирвав металеву скобу навісного замка із дверей. Таким чином, проник до погребу та забезпечив собі доступ до майна, яке знаходиться в середині погребу. Надалі, обвинувачений, усвідомлюючи та розуміючи протиправний характер і значення своїх дій, таємно, з корисливих мотивів, спустився в приміщення погребу та викрав з нього 35 кілограм картоплі, вартістю 175 гривень, консервовану квасолю в томатному соусі в скляній банці, ємністю 0,5 літра, вартістю 13 гривень, консервований салат «Ніжинський» в скляній банці, ємністю 0,5 літра, вартістю 30 гривень, дві скляні банки, ємністю 2 літра з консервований овочевим міксом із огірків, помідорів, баклажанів та капусти, загальною вартістю 140 гривень. Це майно належить його односельчанці. З місця вчинення злочину зник разом з викраденим майном. Своїми діями спричинив потерпілій матеріальну шкоду в розмірі 358 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений вину свою визнав повністю та дав такі показання. 16.03.2018 року він проник в погріб будинку, що належить потерпілій та викрав з нього картоплю та консервацію. З місця крадіжки втік. Просить суворо не карати.

Крім власного визнання вини, обвинувачений повністю погодився зі всіма доказами по справі, що були зібрані в процесі досудового слідства і підтверджують його винність у вчиненні інкримінованого злочину, відмовившись від їх дослідження в ході судового розгляду. Інші учасники провадження вважають також за доцільне не досліджувати докази, щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Оскільки фактичні обставини справи не оспорюються учасниками судового провадження, показання обвинуваченого відповідають фактичним обставинам справи, з’ясувавши правильність розуміння обвинуваченим та іншими учасниками обставин справи, не маючи сумнівів у добровільності його позиції, суд приходить до висновку, що на підставі частини 3 статті 349 КПК України слід визнати за недоцільне досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, та обмежитись допитом обвинуваченого, дослідженням даних у справі, що характеризують особу обвинуваченого, вартості експертиз та речових доказів.

Таким чином, суд вирішив визнати винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com