В Теребовлі засудили завгоспа стоматполіклініки, який двічі протягом години вкрав ковбасу в магазині

Теребовлянський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за № 12018210170000331 відносно завідувача господарства комунальної установи Теребовлянської районної ради “Теребовлянська районна стоматологічна поліклініка”.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 08 жовтня 2018 року, близько 12 год. 14 хв. у обвинувачений, який перебував в приміщенні продуктового магазину “Гуртівня”, що знаходиться за адресою: вул. Князя Василька, 74, м. Теребовля Тернопільської області виник злочинний умисел, спрямований на викрадення чужого майна, а саме продуктів харчування із приміщення вказаного продуктового магазину, який належить підприємцю.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на викрадення чужого майна, завгосп стоматполіклініки, діючи в умовах таємності, 08 жовтня 2018 року близько 12 год. 14 хв., шляхом вільного доступу, перебуваючи в приміщенні магазину, що знаходиться за адресою: вул. Князя Василька, 74, м. Теребовля Тернопільської області, діючи умисно, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, таємно, з корисливих мотивів викрав із полиці вказаного магазину ковбасу шинкову ТМ “МГ” вагою 0,450 кг – 2 шт. та вартістю 135,48 грн., масло ТМ “Ферма” Селянське Солодковершкове” вагою 0,200 кг вартістю 41,33 грн. та пасту с/в 72,5% ТМ “Попілянське” вагою 0,476 кг вартістю 21,61 гривень.

Внаслідок вказаних злочинних дій обвинуваченого заподіяв підприємцю матеріальну шкоду на суму 198 гривень 42 копійок.

08 жовтня 2018 року, близько 12 год. 33 хв. обвинувачений ще раз повернувся в приміщення продуктового магазину “Гуртівня”, що знаходиться за адресою: вул. Князя Василька, 74, м. Теребовля Тернопільської області. Там у нього знову виник злочинний умисел, спрямований на викрадення чужого майна, а саме продуктів харчування із приміщення вказаного продуктового магазину, який належить підприємцю.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на викрадення чужого майна, завгосп стоматполіклініки, діючи в умовах таємності, 08 жовтня 2018 року близько 12 год. 33 хв., шляхом вільного доступу, перебуваючи в приміщенні магазину, що знаходиться за адресою вул. Князя Василька, 74, м. Теребовля Тернопільської області, діючи умисно, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, таємно, з корисливих мотивів, повторно викрав із одної з полиць вказаного магазину спред ТМ “Попілянський” вагою 1 кг, вартістю 57,58 грн., ковбасу варену з вершками вагою 1 кг вартістю 70 грн. та сир продукт Руський (брус) ТМ “Молочна Мрія” вагою 0,690 кг вартістю 82,76 гривень.

Внаслідок вказаних злочинних дій обвинувачений заподіяв підприємцю матеріальну шкоду на суму 210 гривень 34 копійок.

Завгосп стоматологічної поліклініки у вчиненому щиро розкаюється, погоджується з усіма доказами, зібраними органом досудового розслідування, які доводять його вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України, відмовившись від їх дослідження під час судового розгляду, та дав показання, що він 08 жовтня 2018 року приблизно 12 год. в магазині «Гуртовня» викрав продукти харчування – ковбасу та масло. Також, того ж дня з того ж магазину через 20-30 хв. знову викрав продукти -масло, ковбасу та сир. Викрадене повернуто. Він розкаявся та стверджував, що в майбутньому вказане не повториться.

Таким чином суд ухвалив визнати завгоспа стоматологічної поліклініки винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185 КК України і призначити йому покарання:

за ч. 1 ст. 185 КК України 1 місяць арешту,

за ч. 2 ст. 185 КК України 1 рік обмеження волі.

Із застосуванням ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити покарання у виді 3 роки обмеження волі.

Згідно ст. 75 КК України звільнити його від відбування покарання, з випробуванням та встановити іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Згідно п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України покласти на засудженого обов’язок періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com