Збаразький суд засудив пенсіонера за рубку сухостою

Збаразький районний суд виніс вирок пенсіонеру за рубку сухостою.

Про це стало відомо Інфопростору.

В листопаді 2018 року у обвинуваченого пенсіонера виник злочинний умисел направлений на вчинення незаконної порубки дерев на території об’єкта природно-заповідного фонду – загальнозоологічного заказника місцевого значення «Кобилівський», що знаходиться на території Кобильської сільської ради Збаразького району Тернопільської області.

Реалізуючи свій злочинний намір, 09 листопада 2018 року приблизно о 11 год. обвинувачений, діючи умисно, протиправно, з корисливих мотивів. перебуваючи у шостому виділі першого кварталу Збаразького лісництва державного підприємства «Тернопільське лісове господарство», що знаходиться на території Кобильської сільської ради Збаразького району Тернопільської області, та відповідно до ст.3 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» належить до природно-заповідного фонду України, в порушення вимог ст.26 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», незаконно, без спеціального на те дозволу, за допомогою бензопили, що попередньо взяв з дому, вчинив самовільну порубку шести сухостійних дерев породи «сосна» діаметрами: 20 сантиметрів – два дерева, 26 сантиметрів – три дерева та 32 сантиметрів – одне дерево, від пня, після чого порізав зрізані стовбури дерев на колоди різної довжини та за допомогою власного трактора перевіз до свого господарства, що по вул. Л.Українки,24 с. Кобилля Збаразького району Тернопільської області.

Внаслідок незаконної порубки дерев на території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Кобилівський» обвинувачений завдав державі в особі державного підприємства «Тернопільське лісове господарство» матеріальну шкоду на загальну суму 4180,00 грн.

       Суд приходить до висновку, що пенсіонер є винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 246 КК України, як незаконна порубка дерев на території природо-заповідного фонду.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні і пояснив, що він та дружина, будучи пенсіонерами та маючи незадовільний майновий стан, не мав змоги придбати на зимовий період паливо для обігріву будинку, а тому у нього виник намір вирубати кілька дерев на території об’єкта природно-заповідного фонду, що знаходиться на території Кобильської сільської ради Збаразького району Тернопільської області. Так, 09 листопада 2018 року приблизно о 11 год., самовільно, без спеціального на те дозволу, за допомогою бензопили, що попередньо взяв з дому, вчинив порубку дев’яти сухостійних дерев породи «сосна». Далі, порізав зрізані стовбури дерев на колоди різної довжини та за допомогою власного трактора перевіз до свого господарства, що по вул. Л.Українки,24 с. Кобилля Збаразького району Тернопільської області. Через кілька днів, працівники поліції виявили у дворі його господарства деревину, яким він зізнався, що вчинив незаконну порубку дерев у природно-заповідному фонді с. Кобилля Збаразького району.

У вчиненому пенсіонер щиро розкаюється та просить суворо його не карати.

розглянувши кримінальну справу суд ухвалив визнати пенсіонера винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 246 КК України і призначити йому покарання у виді одного року позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити його від відбування покарання у виді позбавлення волі, з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк терміном один рік, з покладенням на нього обов’язків, передбачених п.п. 1,2 ч.1 та п.2 ч.3 ст. 76 КК України, а саме:  періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com