Ще одна чиновниця із Заліщик не понесе відповідальності за неподану декларацію

Заліщицький районний суд закрив справу щодо притягнення до відповідальності адміністратора центру надання адміністративних послуг Заліщицької районної державної адміністрації.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, жінка, працюючи на посаді адміністратора центру надання адміністративних послуг Заліщицької РДА, Тернопільської області, будучи державним службовцем категорії В посад державної служби та згідно п.п. в п.1 ч.1 ст.3 Закону України Про запобігання корупції суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, в порушення вимог ст.45 ч.1 Закону, несвоєчасно, без поважних причин, після встановленого строку подання щорічної декларації (з 01.01.2018 року до 01.04.2018 року), а саме 05.04.2018 року подала на офіційний веб-сайт Національного агенства з питань запобігання корупції щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, чим вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ст.172-6 ч.1 КУпАП.

В судовому засіданні жінка просить справу про притягнення її до адміністративної відповідальності за ст.172-6 ч.1 КУпАП закрити за пропуском строку, передбаченого ст.38 КУпАП.

Під час судового розгляду справи прокурор вважає, що в діях чиновниці наявний склад адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ст.172-6 ч.1КУпАП , оскільки вона несвоєчасно подала щорічну декларацію.

Заслухавши пояснення чиновниці, дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, заслухавши думку прокурора, суд вважає, що в діях жінки наявний склад адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.172-6 ч.1 КУпАП, однак провадження у справі необхідно закрити із наступних підстав:

У відповідності до ст.247 п.7 КУпАП провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю, в зв’язку із збігом тримісячного строку, на протязі якого на особу може бути накладено адміністративне стягнення.

Відповідно до ст.38 ч.3 КУпАП адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 164-14 ,212-15 ,212-21 цього Кодексу , може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Як видно із матеріалів справи про притягнення до адміністративної відповідальності чиновниці, 10 грудня 2018 року старшим лейтенантом поліції Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки в Тернопільській області Національної поліції України проводився її допит по вище згаданому факту несвоєчасного подання щорічної декларації.

Тому, саме 10.12.2018 року слід вважати днем виявлення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Отже, на момент розгляду матеріалів про притягнення до адміністративної відповідальності чиновниці закінчився тримісячний строк, передбачений ст.38 КУпАП .

За таких обставин суд вважає, що провадження в даній справі про адміністративне правопорушення слід закрити у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст.38 КУпАП.

Таким чином, справу про адміністративне правопорушення – закрито.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com