Чоловік, який в Чорткові вкрав сумку з грошима, заплатить 850 гривень штрафу

Чортківський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за №12019210190000141.

про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 12 березня 2019 року біля 9 години 40 хвилин обвинувачений, перебуваючи на перехресті вулиць Ринок та Шевченка в м. Чорткові спостерігаючи за оточуючими побачив чоловіка у якого через плече знаходилась полотняна сумка темного кольору, в якій обвинувачений помітив грошові кошти. У цей момент у нього виник умисел спрямований на викрадення вказаної сумки з грошима.

Реалізовуючи свій злочинний умисел обвинувачений з метою викрадення чужого майна, керуючись корисливим мотивом, діючи умисно, усвідомлюючи, що за його діями спостерігають інші особи, за допомогою предмета схожого на ніж перерізав шлейку сумки, яка належить потерпілому та знаходилась на його плечі, після чого відкрито викрав вказану сумку темного кольору, у якій знаходились гроші в сумі 14745 гривень та 7 тисяч польських злотих, що еквівалентно 48860 гривням. Продовжуючи свої злочинні дії обвинувачений почав тікати з місця вчинення злочину, однак помітив, що його переслідує потерпілий та інші особи, з метою подальшого утримання викраденого майна та використовуючи його у власних цілях, викинув викрадену ним сумку під дерево біля школи №2 м. Чортків та побіг по вул. Шкільній до р. Серет, де в річку викинув предмет схожий на ніж, після чого був затриманий перехожими.

Розглянувши кримінальну справу суд прийняв рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 186 КК України і призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 (п’ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що еквівалентно 850 (вісімсот п’ятдесяти) гривням в дохід держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com