Суд відібрав водійська права у чоловіка за нетверезе водіння

Збаразький районний суд позбавив чоловіка права керування всіма видами транспортних засобів строком на один рік.

Про це стало відомо Інфопростору.

09 лютого 2019 року о 16 год. 20 хв. в м.Збараж, по вул.22 Січня, чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував транспортним засобом марки «ВАЗ-2109», чим порушив п.2.9а Правил дорожнього руху України.

Порушник в судове засідання не з`явився, хоча про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

Вина порушника у вчиненні правопорушення стверджується обставинами зазначеними в протоколі про адміністративне правопорушення серії ОБ № 046882 від 09.02.2019 року, висновком тесту для встановлення стану алкогольного сп’яніння від 09.02.2019 року, проведеного за допомогою алкотеста «Drager», актом огляду на стан сп’яніння з використанням спеціальних технічних засобів, поясненнями свідків, актом огляду та тимчасового затримання транспортного засобу від 09.02.2019 року.

Таким чином, в діях чоловіка вбачається правопорушення, передбачене ч.1 ст. 130 КУпроАП, тобто керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

Тому суд прийняв рішення визнати порушника винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпроАП і піддати його штрафу в дохід держави в сумі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 грн. з позбавленням його права керування всіма видами транспортних засобів строком на один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com