В Теребовлі поліцейські зловили школяра, який курив біля школи

Теребовлянським ВП ГУНП в Тернопільській області направлено до суду матеріали щодо притягнення школяра до адміністративної відповідальності за куріння поблизу школи.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, 18.12.2018 року о 10 год. 55 хв. учень викурював тютюнові вироби на території Теребовлянської ЗОШ 1-3 ст. №1, в м. Теребовля, чим поруши ч. 1 ст. 175-1 КУпАП.

Школяр в судове засідання не з’явився та не повідомив суд про причини неявки, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, не скористався своїм конституційним правом надавати пояснення. Тому, на підставі ст. 268 КУпАП, справа розглянута у відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

Судом встановлено, що вина неповнолітнього хлопця у вчиненні правопорушення доведена матеріалами справи, дослідженими у судовому засіданні, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії ГР №053840 від 02.01.2019 року; поясненнями школяра від 18.12.2018 року .

Аналізуючи вищенаведене, суд вважає, що в діях учня містяться ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 -1 КУпАП, тобто, куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом.

Відтак, суд прийняв рішення визнати школяра винним у вчиненні правопорушення,передбаченого ч.1 ст. 175-1КУпАП.

Водночас, провадження в адміністративній справі за ч.1 ст. 175-1 КУпАП відносно учня закрито у зв’язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 КУпАП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com