П’яного водія оштрафували та позбавили прав

Лановецький районний суд притягнув до відповідальності жителя району, який кермував легковиком у нетверезому стані.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи про адміністративне правопорушення, 18.03.2019 року о 23 годині 00 хвилин по вул.Грушевського м.Ланівці Тернопільської області керував транспортним засобом ВАЗ 21063 з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: запах алкоголю з ротової порожнини. На місці зупинки та в Лановецькій КЦРЛ пройти огляд на стан спяніння водій відмовився в присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху України.

Свою вину у вчиненні правопорушення чоловік визнав і пояснив, що 18.03.2019 року відмовився на вимогу працівників поліції пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння.

Крім того, вина водія у вчиненні правопорушення знайшла своє підтвердження протоколом про адміністративне правопорушення від 18.03.2019 року серії АП2 № 545284, рапортом чергового Лановецького ВП Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області від 18.03.2019 року, поясненнями свідків, рапортом інспектора СРПП Лановецького ВП Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області від 19.03.2019 року.

Таким чином, в діях водія вбачається правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпроАП, як за ознаками відмови особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння.

Розглянувши справу про адміністративне правопорушення суд прийняв рішення визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпроАП і накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 10200 (десять тисяч двісті) грн. 00 коп. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 (один) рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com