В Тернополі рестораторка заплатить 17 тисяч гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд виніс постанову в справі про адміністративне правопорушення відносно власниці ресторану “Олівія”.

Як стало відомо Інфопростору, матеріали справи про адміністративне правопорушення надійшли до суду від Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

В матеріалах справи йдеться про те, що рестораторка, будучи фізичною особою підприємцем , здійснюючи свою господарську діяльність у ресторані «Олівія», що по вул. Вербицького, 7 у м. Тернополі, допустила порушення порядку провадження господарської діяльності, оскільки 28 січня 2019 року о 16 год. 00 хв., під час перевірки цього закладу було встановлено, що він здійснює свою діяльність із протермінованим погодженням № 172 режиму роботи об’єктів сфери торгівлі та сфери обслуговування населення на території міста Тернополя із терміном дії до 01 вересня 2018 року.

Жінка у судовому засіданні зазначила, що повністю розуміє зміст роз’яснених їй прав, передбачених статтею 63 Конституції України та статтею 268 КУпАП. Щодо складеного протоколу пояснила, що погодження режиму роботи ресторану «Олівія» на момент перевірки справді було протерміноване. Це порушення вона вважає незначним, оскільки у закладі було лише двоє осіб.

Вина порушниці у вчиненому доведена матеріалами, дослідженими в судовому засіданні, а саме:

-даними, які зафіксовані у протоколі про адміністративне правопорушення серії ГП № 150790 від 28 січня 2019 року та поясненнями власноручно внесеними рестораторкою до вказаного протоколу ;

-даними рапорта дільничного офіцера Тернопільського ВП від 28 січня 2019 року; витягами з ЄО № 2796, 2799, 2802, 2782;

-копією погодження № 172 режиму роботи об’єктів сфери торгівлі та сфери обслуговування населення на території м. Тернополя, виданого підприємиці з терміном погодження до 01 вересня 2018 року;

-копією договору № 9 оренди нежитлових приміщень, предметом якого є оренда нежитлового приміщення по вул. Вербицького, 7 у м. Тернополі, а орендарем підприємиця;

-витягом з реєстру платників єдиного податку№ 1519/53400442 з якого вбачається, що жінка є фізичною особою-підприємцем. Одним із видів діяльності, якою вона займається є діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Провадить свою діяльність вона у м. Тернополі по вул. Вербицького, 7.

За таких обставин, суддя вважає, що в діях рестораторки наявні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто, провадження господарської діяльності без документа дозвільного характеру (погодження режиму роботи об’єктів сфери торгівлі та сфери обслуговування населення на території м. Тернополя), а тому її слід притягнути до адміністративної відповідальності та накласти адміністративне стягнення.

Таким чином, суд прийняв рішення визнати жінку винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17’000 (сімнадцять тисяч) гривень без конфіскації виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com