В Залізцях троє зловмисників намагалися вкрасти коропів із комунального підприємства

Зборівський районний суд виніс вирок відносно трьох осіб, які намагалися вкрасти рибу із КП «Комбінат комунальних підприємств» в Залізцях.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, злочинний умисел виник у двох чоловіків та жінки, яка на утримані має чотирьох неповнолітніх дітей.

12 лютого 2019 року, близько 20 год., діючи за попередньою змовою, двоє чоловіків та жінка, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, зайшли через незачинені ворота на не огороджену та не охоронювану територію Комунального підприємства Залозецької селищної ради Зборівського району Тернопільської області «Комбінат комунальних підприємств», що за адресою: вул.Р.Купчинського, 5 у смт.Залізці Зборівського р-ну Тернопільської обл. При цьому один із чоловіків залишився стояти при вході та спостерігати за тим, щоб їх злочинні дії не були помічені іншими особами, а двоє інших зловмисників із металевої ємності у підсобному приміщенні КП «Комбінат комунальних підприємств» намагалися викрасти п’ять живих риб виду «короп» вагою 6,1 кг, загальною вартістю 396,50 грн., проте не вчинили усіх дій, які вважали необхідними для доведення злочину до кінця з причин, що не залежали від їх волі, оскільки на місці вчинення злочину були виявлені жителями смт.Залізці.

Допитаний обвинувачений надав показання про те, що 12 лютого 2019 року, близько 20 год., він спільно з знайомими зайшли на територію КП «Комбінат комунальних підприємств» у смт. Залізцях Зборівського р-ну через не зачинені ворота з метою вчинення крадіжки риби. Інший чоловік залишився стояти при вході, щоб повідомити у разі, якщо хтось їх помітить, а він та жінка зайшли у незачинене підсобне приміщення, де зберігалася риба. Він тримав торбину, а жінка з металевої ємності виловлювала руками рибу та складала в торбину. Вони викрали 5 коропів, але були помічені жителями смт. Залізці, які викликали поліцію.

Допитана обвинувачена жінка не заперечувала показань свого співучасника, також пояснила, що в цей день, раніше, вона заходила на територію Комбінату комунальних підприємств і помітила, що в підсобному приміщенні зберігається риба і ввечері цього дня запропонувала двом знайомим вчинити крадіжку.

Допитаний інший обвинувачений не заперечував показань своїх співучасників, визнав, що залишився стояти при вході, щоб попередити співучасників, однак було темно і він не помітив жителів смт. Залізці, які їх викрили і потім втік з місця події.

Обвинувачені у вчиненому розкаялися, у повному обсязі визнали свою вину у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення за обставин, викладених у обвинувальному акті, не заперечувли фактичних обставин справи, вартості викраденого.

Розглянувши кримінальну справу суд прийняв рішення визнати усіх трьох порушників винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч.3 ст.15, ч.2 ст.185 КК України і призначити покарання у виді позбавлення волі строком один рік і шість місяців.

На підставі ст.75 КК України, їх звільнено від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк один рік.

Також, на підставі ч.1 ст.76 КК України зобов’язано усіх трьох порушників періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com