За вбивство в Почаєві суд дав сім років тюрми

Збаразький районний суд виніс вирок чоловіку, який в Почаєві вбив товариша по чарці.

Як стало відомо Інфопростору, 24 липня 2018 року приблизно о 22 годині 30 хвилин раніше судимий чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в парку ім.Б.Хмельницького, що розташований по вул.Воз’єднання в м.Почаїв Тернопільської області, на грунті раптово виниклих неприязних відносин із товаришем по чарці, які виникли під час конфлікту між ними, в ході якого вони висловлювали словесні образи та шарпали один одного за одяг, порушник вирішив умисно заподіяти смерть колезі з мотивів відплати за неправомірні дій з боку останнього.

Реалізуючи свій злочинний намір, приблизно 23 години цього ж дня, чоловік, умисно, з метою заподіяння смерті товаришу, усвідомлюючи та розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи цілеспрямовано, з прямим умислом направленим на заподіяння смерті, розбив скляну пляшку, пристосувавши її таким чином для заподіяння смерті потерпілому і утримуючи в правій руці скляну горловину від розбитої пляшки, наніс нею один удар у життєвоважливий орган – сонну артерію у лівій частині шиї товариша, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді лівої передньо-бокової поверхні шиї – рану її нижньої половини з ушкодженням м’язів та лівої загальної сонної артерії, які належать до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя, які стали безпосередньою причиною смерті потерпілого в Почаївській центральній районній лікарні о 00 год. 30 хв.

Допитаний в суді обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав частково, визнав, що його дії спричинили смерть потерпілого, однак він не мав умислу на спричинення смерті потерпілому.

Таким чином, розглянувши кримінальну справу та оцінивши докази суд прийняв рішення визнати чоловіка винуватим у пред’явленому обвинуваченні за ч.1 ст. 115 КК України і призначити йому покарання у виді 7 (семи) років 6 (шість) місяців позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com