Без водійських прав залишився ще один п’яний кермувальник

Теребовлянський районний суд розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли від Теребовлянського ВП ГУНП в Тернопільській області.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, 22 березня 2019 року, о 01 год. 52 хв. чоловік в м. Теребовля, по вул. Січових Стрільців, керував транспортним засобом марки «Форд», н.з. DL 94961 в стані алкогольного сп’яніння. Освідчення проводилося на місці за допомогою технічного приладу газоаналізатора «Драгер алкотест 6810» № ARBF 0416, на табло якого висвітлило показник 0,75 проміле, після чого водій був не згідний, забажав проїхати в лікарню де після повторного обстеження на екрані висвітлило 1,78 проміле, чим порушив п. 2,9 «а» ПДР України, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У судовому засіданні водій своєї вини у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, не визнав та дав показаня, що 22 березня 2019 року о 01 год.52 хв. він керував автомобілем марки «Форд», н.з. DL 94961, в м. Теребовля, однак не в стані алкогольного сп’яніння, з освідченням, яке було проведено поліцейським на місці зупинки він не згідний, а освідчення, яке проводилося в медзакладі вважає помилковим.

Однак, згідно з протоколом про адміністративне правопорушення серії БД № 242377 ОСОБА_1 22 березня 2019 року, о 01 год. 52 хв. в м. Теребовля, по вул. Січових Стрільців, керував транспортним засобом марки «Форд», н.з. DL 94961 в стані алкогольного сп’яніння. Освідчення проводилося на місці за допомогою технічного приладу газоаналізатора «Драгер алкотест 6810» № ARBF 0416, на табло якого висвітлило показник 0,75 проміле, після чого водій був не згідний, забажав проїхати в лікарню де після повторного обстеження на екрані висвітлило 1,78 проміле, чим порушив п. 2,9 «а» ПДР України, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Згідно висновку щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного сп’яніння від 22 березня 2019 року складеного 03 год. 00 хв. в КУТРР «Теребовлянській центральній районній лікарні» лікарем встановлено, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, результат 1,78 проміле.

Відповідно до 2,3,4 ст.. 266 КУпАП огляд водія (судноводія) на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції, проводиться з використанням спеціальних технічних засобів поліцейським у присутності двох свідків. У разі незгоди водія (судноводія) на проведення огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції, поліцейським з використанням спеціальних технічних засобів або в разі незгоди з його результатами огляд проводиться в закладах охорони здоров’я. Перелік закладів охорони здоров’я, яким надається право проведення огляду особи на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, затверджується управліннями охорони здоров’я місцевих державних адміністрацій. Проведення огляду осіб на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, в інших закладах забороняється. Огляд осіб на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, здійснюється в закладах охорони здоров’я не пізніше двох годин з моменту встановлення підстав для його здійснення. Огляд у закладі охорони здоров’я та складення висновку за результатами огляду проводиться в присутності поліцейського. Кожний випадок огляду осіб на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, у закладі охорони здоров’я реєструється в порядку, визначеному спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров’я.

Працівником поліції Теребовлянського ВП ГУНП в Тернопільській області до матеріалів справи долучено диск із відеозаписом, з якого суд робить висновок, що водій 22 березня 2019 року, о 01 год. 52 хв. керував транспортним засобом марки «Форд», н.з. DL 94961, в стані алкогольного сп’яніння.

Розглянувши матеріали справи суд прийняв рішення притягнути водія до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 130 КУпАП України, наклавши адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com