Суд виніс вирок за жахливе вбивство чотирирічної давнини в селі Заздрість Теребовлянського району

Борщівський районний суд виніс вирок чоловіку, який напередодні власного весілля навмисно роз’їхав односельчанина поблизу села Заздрість Теребовлянського району.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 23 серпня 2015 року близько 17 години обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував технічно справним автомобілем марки «Volksvagen Transporter» і рухався автодорогою, яка пролягає у напрямку с.Бенева Теребовлянського району, разом із своїм дружбою.

Рухаючись у вказаному напрямку, на віддалі близько 300 м від села Заздрість Теребовлянського району обвинувачений, не вимикаючи двигун, зупинив біля лівого узбіччя дороги керований ним автомобіль, оскільки побачив знайомого, з яким одразу, не виходячи з автомобіля, через відкрите ліве переднє вікно автомобіля розпочав словесний конфлікт, під час якого в обвинуваченого раптово виник злочинний умисел, направлений на вбивство, тобто умисне протиправне позбавлення життя односельчанина.

Реалізовуючи  свій  злочинний  умисел,  спрямований на протиправне заподіяння смерті іншій людині, обвинувачений різко розпочав рух автомобілем марки «Volksvagen Transporter» та умисно скерував його на знайомого чоловіка, здійснивши наїзд передньою частиною керованого транспортного засобу на нього з подальшим стисненням тіла між днищем автомобіля та поверхнею грунту (дорожнім покриттям), переїздом нижньої частини лівої ноги в ділянці гомілково-ступного суглоба.

Внаслідок  наїзду   автомобілем   з   подальшим   переїздом   через   нижню частину лівої ноги односельчанина отримав тілесні ушкодження механічного походження у вигляді: осаднень ділянок шкіри по правій боковій поверхні грудей, на стегнах та гомілках, правому плечі у виді поверхневого відшарування епідермісу; саден на обох щоках розмірами 4×2 см та 8×4,2 см; три смугоподібні садна, паралельні між собою, на животі, що поширювались уверх на праву половину грудей, розмірами І8×0,5 см до 22×1,0 см; чотири садна на передній поверхні верхньої третини правої гомілки та внутрішній поверхні лівого колінного суглоба і гомілки у верхній її третині розмірами від 2×1 см до 10×9 см (які розташовані на відстані 26, 34, 46 і 48 см від підошовних поверхонь стоп); двох синців (підшкірні крововиливи або кревняки) на верхній повіці лівого ока розмірами 5×1,5 см з крововиливом у білкову оболонку цього ока розмірами 2,5×1,5 см та на правій передній поверхні середньої третини грудей розмірами 6×5 см; двох ран: наскрізну на верхній губі вертикального спрямування довжиною 2,4 см та на задньо-внутрішній поверхні лівого гомілково-стопного суглоба довжиною 7 см горизонтального розташування з відшаруванням нижнього краю до підошовної поверхні п’яти і з розміченням підлягаючих м’яких тканин; неповного перелому груднини; закритих  численних  двосторонніх  переломів  ребер  по  бокових поверхнях грудей (2-8 правих ребер місцевого походження, 4-8 лівих ребер віддаленого походження), що супроводжувались розривом верхньої долі правої легені (кінцем 4-го зламаного ребра) та внутрігрудним крововиливом – 300 мл. рідкої крові; лінійно-звивистих переломів кісток склепіння та основи черепа (від лямбдовидного шва ззаду до луски лобної кістки спереду з розгалуженням тріщин на верхні стінки обох очних орбіт, які супроводжувались внутрічерепними (під оболонковими і внутрімозковими) крововиливами.

Тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток склепіння та основи черепа (від лямбдовидного шва ззаду до луски лобної кістки спереду з розгалуженням тріщин на верхні стінки обох очних орбіт, які супроводжувались внутрічерепними (під оболонковими і внутрімозковими) крововиливами стали причиною смерті чоловіка і знаходяться у прямому причинно-наслідковому зв’язку з її настанням.

Обвинувачений під час судового розгляду вину у вчиненні умисного вбивства не визнав і дав показання, що 23 серпня 2015 року поїхав разом з дружбами просити на весілля у своєму селі Заздрість. Цього ж дня біля 16.50 год. автомобілем «Volksvagen Transporter», що належав його батькові, в салоні якого разом з ним знаходився один із дружб, поїхав у с.Соснів до майбутньої дружини. По дорозі на відстані 100-150 м від села зустрів двох велосипедистів, а потім і вбитого, який випасав корови та стояв на лівій обочині дороги. Він зупинився біля односельчанина і через вікно сказав йому, щоб той не випасав тут худобу, оскільки поле належить місцевому фермеру. Суперечки між ними не було. З автомобіля він не виходив, наїзду на чоловіка не вчиняв. Алкоголю він того дня не вживав. Далі поїхав до нареченої в с.Соснів та нікуди більше не їхав. Коли приїхав, його тесть тим же автомобілем відвіз дружбу на кінець села, де того чекала дівчина. Наступні два дні він автомобілем «Volksvagen Transporter» їздив у справах у м.Теребовля та в м.Тернопіль, а 25 серпня 2015 року працівники поліції оглянули автомобіль.

Не зважаючи на невизнання своєї вини у вчиненому, вину обвинуваченого у вчиненні умисного вбивства односельчанина повністю доведено зібраними по справі доказами.

Оцінивши всі докази суд прийняв рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України і призначити покарання 10 (десять) років позбавлення волі. Строк відбуття покарання рахувати з моменту взяття його під варту, тобто з 26 серпня 2015 року.

Також суд стягнув з вбивці 100 тисяч гривень моральної шкоди на користь родичів вбитого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com