В Шумську суд позбавив водійських прав чоловіка за нетверезе кермування

Шумський районний суд виніс постанову у справі про адміністративне правопорушення відносно водія, який кермував автомобілем у нетверезому стані.

Як стало відомо Інфопростору, матеріали надійшли від Шумського ВП ГУНП в Тернопільській області.

В матеріалах справи йдеться про те, що 03.03.2019 року о 02 год.08 хв. чоловік по вулиці Зелена м.Шумськ керував автомобілем із явними ознаками алкогольного сп’яніння (різкий запах з ротової порожнини). На вимогу працівників поліції пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці за допомогою технічного приладу марки «Алконт01су» №0209 погодився ,який показав 0.3% проміле алкоголю в крові , пройти огляд у медичному закладі категорично відмовився в присутності двох свідків , чим порушив вимоги п.2.9 «А» ПДР, за що відповідальність передбачена ч.1 ст.130 КУпАП.

В судовому засіданні водій вину у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст 130 КУпАП не визнав , пояснив що дійсно 03.03.2019 року о 02 год.08 хв. по вулиці Зелена м.Шумськ керував автомобілем та був зупинений працівниками поліції оскільки здійснював маневр повороту праворуч не ввімкнувши поворот праворуч , а також керував транспортним засобом без посвідчення водія , за що був підданий адміністративному стягненню у вигляді штрафу в сумі 425 грн.

Вина водія у вчиненні правопорушення доведена матеріалами справи, дослідженими в судовому засіданні, а саме: даними, які містяться у протоколі про адміністративне правопорушення серії АП2 №543925 від 03.03.2019 року, актом огляду на стан алкогольного сп’яніння з використанням спеціальних технічних засобів , згідно якого результат огляду на стан сп’яніння 0,3% проміле алкоголю в крові з результатом якого погодився водій в присутності двох свідків.

Аналізуючи в сукупності викладені обставини, суд приходить до переконання про доведеність вини чоловіка у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.130 КУпАП.

Таким чином, суд вирішив визнати водія винним у скоєні правопорушення, передбаченого ст.130 ч.1 КУпАП та призначити стягнення у вигляді штрафу в сумі 10 200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com