Поліція розслідує ймовірне розкрадання коштів під час будівництва школи в Борщівському районі

Слідчим відділом Головного управління Національної поліції Тернопільській області проводиться перевірка в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210000000072 від 24.01.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч.3ст.191 Кримінального кодексу України.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, в ході досудового розслідування встановлено, що 13.11.2018 між Управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації в особі начальника Управління (замовник), з однієї сторони та товариством з обмеженою відповідальністю «Проф Буд» в особі директора Товариства (підрядник) з іншої сторони укладено договір №19. Згідно умов якого підрядник зобов’язується власними силами і засобами, в обумовлений строк у відповідності до замовлення і вимог проектно-кошторисної документації, будівельних норм та правил виконати роботи на об’єкті «Будівництво ЗОШ І-ІІ ступенів на 172 учні по вул. Лісничівка,19 в с. Шупарка Борщівського району Тернопільської області».

Згідно ч.2 договору підрядник повинен замовнику виконати передбачені договором роботи, якість яких відповідає умовам договору, або вимогам, що звичайно ставляться на момент передання їх замовнику.

Згідно ч.3 договору договірна ціна на момент укладання договору є твердою і становить 54427684,69 грн. В 2018 році виділені кошти з державного бюджету загального фонду для оплати виконання робіт складають 2 436200,00 грн.

Згідно ч.4 договору фінансування робіт (будівництва об’єкта) здійснюється за рахунок коштів державного бюджету та місцевих бюджетів. Розрахунки проводяться тільки за фактично виконані роботи протягом 30-ти календарних днів після підписання замовником представлених підрядником належно оформлених актів виконаних робіт (форма КБ-2В) та довідки (форма КБ-3В), рахунку на оплату, шляхом проміжних платежів та тільки в межах бюджетних призначень та при умові поступлення коштів на рахунок замовника по даному об’єкту.

Як встановлено в ході досудового розслідування підрядною організацією виконано частину робіт на обєкті, обсяг та вид яких відображено в актах приймання виконаних будівельних робіт та довідках про вартість виконаних будівельних робіт та витрати. На підставі поданих в Управління казначейської служби актів форми КБ-2В та довідок КБ-3В замовником оплачено підряднику бюджетні кошти в сумі еквівалентній обсягу виконаних робіт, який відображений в актах приймання виконаних будівельних робіт.

За результатами проведеної працівниками управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області планової ревізії фінансово-господарської діяльності Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації встановлено завищення вартості виконаних робіт на об’єкті, у зв’язку із виконаним меншим обсягом робіт, аніж зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт.

Таким чином, на підставі складання актів форми КБ-2В із недостовірними відомостями в частині завищених обсягів виконаних робіт, їх подальшого підписання директором ТзОВ «Проф Буд» та начальником УКБ ТОДА з сторони замовника та інженером технічного нагляду відбулось перерахування завищеної суми бюджетних коштів, що заподіяло збитки державному бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com