В Підгаєцькому районі оштрафували матір, яка “заглядає у чарку”

Підгаєцький районний суд оштрафував жительку села Литвинів, яка через проблеми з алкоголем не виконувала свої батьківські обов’язки.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як вбачається із матеріалів справи про адміністративне правопорушення громадянка жінка 15 лютого 2019 року біля 18 год. 40 хв. повторно протягом року, ухилялась від виконання передбачених законодавством обов’язків, щодо належного виховання своєї неповнолітньої дочки, що виразилось в тому, що особа яка притягається до адміністративної відповідальності, у вищевказаний час по місцю свого проживання перебувала в нетверезому стані, тобто неналежним чином виконувала свої батьківські обов’язки, за що передбачена відповідальність згідно вимог ч.2 ст.184 КУпАП.

В судове засідання правопорушниця не з’явилась, хоча належним чином була повідомлена про день, час та місце розгляду справи, що підтверджується розпискою про отримання повістки про виклик до суду. Причин своєї неявки суду не повідомила. Вина жінки підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення серії ГР 055286 від 27 лютого 2019 року та іншими матеріалами справи.

Так, із письмових пояснень дорослої доньки правопорушниці від 15 лютого 2019 року вбачається, що особа яка притягається до адміністративної відповідальності, у вказаний день вживала алкогольні напої і як наслідок перебувала в стані алкогольного сп’яніння, не приділяла уваги своїй неповнолітній дочці, у зв`язку з чим дитина весь день перебувала у неї. Поведінка правопорушниі, яка мала місце 15 лютого 2019 року, носить систематичний характер.

Письмовими поясненнями зятя правопорушниці, підтверджується той факт, що 15 лютого 2019 року її неповнолітня дочка, знаходилась по місцю його проживання, оскільки, його теща того дня перебувала в нетверезому стані, у зв’язку з чим не виконувала своїх батьківських обов’язків, що виразилось у тому, що остання не доглядала за своєю дитиною. Також свідок додав, що теща часто випиває та не доглядає за своєю дочкою.

Той факт, що жінка зловживає спиртними напоями, підтверджується характеристикою виданою 26 лютого 2019 року Литвинівською сільською радою Підгаєцького району Тернопільської області за вих. № 279, на території якої вона проживає.

Таким чином, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, суд прийняв рішення визнати жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.184 КУпАП та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 1700 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com