В Тернополі апеляційний суд скасував покарання для п’яного водія

Тернопільський апеляційний суд скасував постанову Теребовлянського районного суду про притягнення до відповідальності водія за нетверезе кермування.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, водія визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 10200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Згідно даної постанови, 26.12.2018 року водій о 23 год. 20 хв. керував транспортним засобом марки Mercedes-Benz Sprinter в с. Конопківка, Теребовлянського району з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, порушення координації рухів, порушення мови, продувати прилад Драгер відмовився, від проходження огляду в медичному закладі Теребовлянська ЦРЛ відмовився в присутності двох свідків, чим порушив п.2.5 Правил дорожнього руху, таким чином вчинив правопорушення, склад якого, передбачений ч.1 ст.130 КУпАП.

В апеляційній скарзі водій попросив оскаржувану постанову скасувати та закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю в його діях ознак складу адміністративного правопорушення.

Вказані вимоги мотивує тим, що судом першої інстанції не з’ясовано усіх обставин справи та безпідставно не взяв до уваги покази його представника про наявні порушення з боку працівників поліції.

Зазначає, що свідки, що зазначені у протоколі не були присутні під час відмови водія від проходження огляду, а протокол складено у приміщенні поліції, а не на місці вчинення правопорушення.

У зв’язку із цим апеляційний суд скасував постанову Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 13 лютого 2019 року про притягнення до адміністративної відповідальності водія, а провадження у справі – закрив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com