Чоловіка, якого впіймали за кермом “під кайфом”, не можуть притягнути до відповідальності

Чортківський районний суд не може винести рішення про притягнення до адміністративної відповідальності водія, який кермував автомобілем в стані наркотичного сп’яніння.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, 21 лютого 2019 року о 01 год. 35 хв. в м. Чортків по вул. С.Бандери Тернопільської області водій керував транспортним засобом БМВ 520 номерний знак RP61064 в стані наркотичного сп’яніння. Огляд проводився в ЦРЛ м. Чортків лікарем наркологом, тест наркотичне сп’яніння (анфітамін), чим порушив вимоги п. 2.9а ПДР України.

Судом направлялись на адресу, зазначену у протоколі, повістки про виклик особи, яка вчинила правопорушення, до Чортківського районного суду для розгляду справи на 19 березня 2019 року, 02 квітня 2019 року, однак чоловік на виклики суду не з’являється, відсутні відомості про вручення йому судових повісток.

Згідно з вимогами ст. 268 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності особи, яка вчинила правопорушення, справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Враховуючи те, що правопорушник не з’являється для розгляду справи, його неможливо повідомити належним чином про час і місце розгляду справи, протокол про адміністративне правопорушення серії ОБ № 007666 від 21 лютого 2019 року суд повернув органу, який його склав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com