В Тернополі суд не оштрафував чоловіка за п’яне водіння

Тернопільський міськрайонний суд звільнив від адміністративної відповідальності чоловіка, який кермував легківкою в нетверезому стані.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, переданої до суду з Управління патрульної поліції у місті Тернополі Департаменту патрульної поліції, 23 лютого 2019 року о 20 год. 02 хв. водій ОСОБА_1 в м. Тернополі по вул. Протасевича керував транспортним засобом марки «TOYOTA CAMRY», номерний знак LT 3299 АК, перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: запах алкоголю з ротової порожнини, поведінка, що не відповідає обстановці, почервоніння очей. Від проходження огляду на стан сп’яніння за допомогою технічного приладу газоаналізатора DRAGER ALKOTEST 6820 ARHJ 0251 (повірка дійсна до 03.10.2019 року), та огляду відмовився в присутності свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У судовому засіданні особа, що притягується до адміністративної відповідальності вину визнав, підтвердивши факт, зафіксований у протоколі, у вчиненому щиро розкаявся. Просив задовольнити клопотання директора ТОВ «МАРАНТА ОЙЛ» про передачу матеріалів справи про притягнення його до адміністративної відповідальності на розгляд трудового колективу.

Крім власного визнання вини, вина водія у вчиненні адміністративного правопорушення доведена наступними доказами: протоколом про адміністративне правопорушення серії БД № 239982 від 23 лютого 2019 року; письмовими поясненнями свідків від 23 лютого 2019 року; записами нагрудних відеокамер поліцейських, з яких вбачається, що працівниками поліції 23 лютого 2019 року було запропоновано водієві пройти огляд на визначення стану сп’яніння, а також роз’яснено, що у випадку відмови від такого проходження відносно нього буде складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення.

За даних обставин, суд вважає, що в діях водія містяться ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, тобто відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Вирішуючи питання про призначення адміністративного стягнення водієві, суд, врахувавши визнання вини та щире каяття у вчиненому особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, обставини справи, дані про особу, яка притягується до адміністративної відповідальності, його сімейний стан, вважає за можливе задовольнити клопотання директора ТОВ «МАРАНТА ОЙЛ» про передачу матеріалів щодо притягнення водія до адміністративної відповідальності на розгляд трудового колективу.

Судом встановлено, що чоловік прийнятий на посаду водія ТОВ «МАРАНТА ОЙЛ», про що свідчить витяг з трудової книжки АВ №265116 від 04 вересня 2007 року, має на утриманні двоє дітей (копії свідоцтв про народження серія 1-ИД №115060 від 02 березня 2010 року, серія 1-ИД №056986 від 26 квітня 2001 року), до кримінальної відповідальності не притягувався (довідка серія ІАА №0946126 станом на 27 березня 2019 року), по місцю роботи характеризується позитивно.

25 березня 2019 року Тернопільським міськрайонний судом Тернопільської області зареєстровано клопотання директора ТОВ «МАРАНТА ОЙЛ» про передачу матеріалів щодо притягнення водія до адміністративної відповідальності на розгляд трудового колективу, звільнивши останнього від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вказане клопотання підкріплене рішенням трудового колективу від 21 березня 2019 року № 1/0319 ТОВ «МАРАНТА ОЙЛ», рішенням Учасника ТОВ «МАРАНТА ОЙЛ» від 20 березня 2019 року № 6/18.

У відповідності до ст.21КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника, до нього доцільно застосувати захід громадського впливу. Про захід громадського впливу, застосовані до осіб, які вчинили правопорушення, передбачене, зокрема частиною першою статті 130 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити суд, який надіслав матеріали.

Згідно ч. 2 ст. 284 КУпАП, постанова про закриття справи виноситься при передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу.

Таким чином, з врахуванням вищенаведеного та за результатами вивчення особи правопорушника, суд прийшов до висновку про доцільність закриття провадження у справі та передачі матеріалів відносно водія на розгляд трудового колективу ТОВ «МАРАНТА ОЙЛ» для застосування відносно нього заходів громадського впливу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com