В Тернополі за нетверезе кермування суд відібрав водійські права

Тернопільський міськрайонний суд позбавив водія права керування транспортними засобами на строк один рік та наклав на нього штраф.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, переданих до суду від Управління патрульної поліції в Тернопільській області Департаменту патрульної поліції, 10 лютого 2019 року о 22 год. 52 хв., в порушення вимог пункту 2.9 (а) Правил дорожнього руху, керував автомобілем «Fiat Ducato», н.з. 737-76 ХМ,  у м. Тернополі, в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на предмет перебування у стані сп’яніння проводився із застосуванням газоаналізатора «Drager Alkotest 6810», ARCD 0524 (повірка якого дійсна до 07 грудня 2019 року) в присутності двох свідків на табло якого висвітлився показник у 2,00 ‰.

У судове засідання водій не з’явився з невідомих на те суду причин, хоча був своєчасно і належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи про що свідчить наявне у матеріалах справи рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення . Клопотання про відкладення розгляду справи від водія не надходило. За даних обставин, в силу вимог частини 1 ст. 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення , розгляд даної справи слід здійснити за відсутності останнього.

Винуватість чоловіка у вчиненому правопорушенні доводиться матеріалами, дослідженими в судовому засіданні, а саме: даними, які зафіксовані у протоколі про адміністративне правопорушення серії БД № 239786 від 10 лютого 2019 року; результатом продування водієм газоаналізатора Alkotest Drager 6810 у 2,00 ‰; актом огляду на стан алкогольного сп’яніння з використанням спеціальних технічних засобів; письмовими поясненнями свідків від 10 лютого 2019 року; рапортом поліцейського роти 1 батальйону УПП в Тернопільській області; відеозаписами з нагрудних камер та службового автомобіля працівників поліції.

За таких обставин, суддя приходить до висновку про те , що в діях водія наявні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення , тобто керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, а тому його слід притягнути до адміністративної відповідальності та накласти на нього адміністративне стягнення.

Таким чином, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, суд вирішив визнати водія винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com