В Тернополі суд попередив неповнолітнього студента, який курив на території училища

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу про адміністративне правопорушення відносно студента, який курив на території училища.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як вбачається з протоколу про адміністративне правопорушення Серії ГП 150811, 05.02.2019року близького 12 год. 00 хв. неповнолітній громадянин по вул.Текстильна, 8 в м.Тернополі поблизу навчального закладу ДНЗ ТЦ ПТО викурював сигарету марки «ЛМ», чим порушив вимоги ст.13 Закону України «Про заходи щодо попередження і зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я людини населення».

Студент, будучи у встановленому законом порядку особисто своєчасно сповіщеним про місце і час розгляду справи, за адресою зазначеною у протоколі, в судове засідання не з’явився, про причини неявки суд не повідомив. Враховуючи вимоги ст. 268 КУпАП та строки розгляду справи, вважаю, що розгляд справи можна провести у відсутності порушника.

Абзацом другим статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження і зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я людини населення» встановлено обмеження щодо реалізації (продажу) та вживання тютюнових виробів, зокрема частиною другою забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигареті кальянів: у ліфтах і таксофонах; у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я; у приміщеннях та на території навчальних закладів; на дитячих майданчиках; у приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту; у під’їздах житлових будинків; у підземних переходах; у транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів; у приміщеннях закладів ресторанного господарства; у приміщеннях об’єктів культурного призначення; у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ; на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Провина студента у вчиненні правопорушення доведена матеріалами дослідженими в судовому засіданні, а саме: даними, які містяться у протоколі про адміністративне правопорушення Серії ГП 150811 від 05.02.2019 року; рапортом працівника поліції ЮП ВППП ТВП ГУНП в Тернопільській області; поясненнями від 05.02.2019 року.

Вимогами ч.1 ст.9 КУпАП передбачено, що адміністративним правопорушенням визнається протиправна, винна (умисна, необережна) дія чи бездіяльність, яку посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачена адміністративна відповідальність.

Враховуючи встановленні обставини справи та вимоги закону суд вважає, що в діях студента наявні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 175-1 КУпАП, тобто куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, тому його слід притягнути до адміністративної відповідальності.

Таким чином, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, суд вирішив визнати неповнолітнього студента винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на нього адміністративне стягнення у виді попередження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com