В Тернополі суд не покарав чоловіка, який вкрав ковбасу з магазину

Тернопільський міськрайонний суд закрив провадження у справі про адміністративне провадження відносно чоловіка, який вкрав ковбасу в супермаркеті.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, які надійшли з Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області, згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії ГП № 150458 від 15 січня 2019 року, 15 січня 2019 року о 20 год. 48 хв. чоловік, перебуваючи в приміщенні магазину «Сім-23», що по вул. Б. Хмельницького, 20 в м. Тернополі, таємно викрав з прилавка ковбасу «Олів’є» (Забіяка), вагою 0,544 кг на суму 59 грн. 30 коп., таким чином своїми діями вчинив дрібну крадіжку чужого майна, за що передбачена адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 51 КУпАП.

Згідно ч. 2 ст. 38 КУпАП якщо справа про адміністративне правопорушення відповідно до КУпАП чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніше як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні не пізніше як через три місяці з дня його виявлення.

Таким чином, приймаючи до уваги вимоги ст. 38 КУпАП, адміністративне стягнення на чоловіка за вчинення правопорушення, яке йому інкримінується могло бути накладене не пізніше 15 квітня 2019 року.

Згідно із п.7 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у випадку закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Зважаючи на те, що матеріали про притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 51 КУпАП надійшли до суду 17 квітня 2019 року, тобто після закінчення строку, протягом якого особу може бути піддано адміністративному стягненню, суд прийшов до висновку, що провадження в даній адміністративній справі слід закрити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com