В Тернополі чоловік вкрав цукерки в магазині і залишився непокараним

Тернопільський міськрайонний суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно чоловіка, який вкрав цукерки у супермаркеті.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як вбачається із протоколу про адміністративне правопорушення серії ГП №150517 від 23 січня 2019 року, 09 грудня 2018 року о 17 год. 13 хв. гр. чоловік, перебуваючи по вул. Ст. Бандери, 4 в м. Тернополі, скоїв крадіжку цукерки «Рошен Т8 Астуччіо» із приміщення магазину «Сім 23», на суму 147,20 грн.

Постановою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 23 січня 2019 року зазначені матеріали повернуті для належного доопрацювання в Тернопільський відділ поліції ГУНП в Тернопільській області.

17 квітня 2019 року від Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області після доопрацювання надійшли матеріали справи про притягнення порушника до адміністративної відповідальності за ст. 51 КУпАП.

В судове засідання чоловік не з’явився та працівниками поліції доставлений не був.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення.

В силу вимог п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочате, а розпочате підлягає закриттю у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу.

Як вбачається з протоколу про адміністративне правопорушення серії ГП №150517 від 23 січня 2019 року, адміністративне правопорушення, передбачене ст. 51 КУпАП вчинено чоловіком 09 грудня 2018 року.

Станом на день надходження матеріалів справи до суду 17 квітня 2019 року закінчився строк накладення адміністративного стягнення, встановлений ст. 38 КУпАП.

З врахуванням наведеного, суд вважає, що станом на день надходження справи до суду та розгляду в суді закінчилися строки накладення адміністративного стягнення, а тому провадження в адміністративній справі про притягнення до адміністративної відповідальності порушника за ст. 51 КУпАП слід закрити, у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, встановлених ч. 2 ст. 38 КУпАП України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com