Правоохоронці завели кримінал за зловживання під час будівництва водної арени в Тернополі

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019210000000072 від 24.01.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як встановлено в ході досудового розслідування, станом на поточний період підрядною організацією виконано частину робіт на об’єкті, обсяг та вид яких відображено в актах приймання виконаних будівельних робіт та довідках про вартість виконаних будівельних робіт та витрати. На підставі поданих в Управління казначейської служби актів форми КБ-2В та довідок КБ-3В замовником оплачено підряднику бюджетні кошти в сумі еквівалентній обсягу виконаних робіт, який відображений в актах приймання виконаних будівельних робіт.

За результатами проведеної працівниками управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області планової ревізії фінансово-господарської діяльності Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації встановлено завищення вартості виконаних робіт на об’єкті, у зв’язку із виконаним меншим обсягом робіт, аніж зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт.

Таким чином, на підставі складання актів форми КБ-2В із недостовірними відомостями в частині завищених обсягів виконаних робіт, їх подальшого підписання директором ТзОВ «АВАКС ПРОФ» та начальником УКБ ТОДА з сторони замовника та інженером технічного нагляду відбулось перерахування завищеної суми бюджетних коштів, що заподіяло збитки державному бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com