В Чорткові не покрали водія за п’яне водіння

Чортківський районний суд відправив до Чортківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області для належного оформлення матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно с. Ягільниця, який кермував автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, 21 лютого 2019 року о 15 год. 50 хв. на а/д Доманове Ковель Чернівці Тереблече 417 км, керував транспортним засобом автомобілем марки «Fiat Doblo», з явними ознаками алкогольного сп’яніння, чим порушив п. 2.5 ПДР України. Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою газоаналізатора та в Чортківській ЦКРЛ.

Ознайомившись з матеріалами, суд приходить до висновку, що протокол разом із додатками підлягає поверненню до Чортківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області для належного оформлення з наступних підстав.

Згідно ст. 278 КУпАП, під час підготовки до розгляду справи про адміністративне правопорушення, вирішується питання, зокрема, чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення, чи витребувані необхідні додаткові матеріали, які мають значення для правильного вирішення справи, чи сповіщено осіб, які беруть участь у розгляді справи про час і місце її розгляду.

До суду адмінпротокол щодо водія надійшов 11 березня 2019 року.

Винуватцю направлялись на адресу, що вказана в протоколі, судові виклики на 20.03.2019 року, 04.04.2019 року. Однак, судові повістки повернулися із довідкою «Укрпошти» та відмітками листоноші – «за закінченням встановленого строку зберігання», що унеможливлює об’єктивно розглянути протокол про адміністративне правопорушення та прийняти правильне і законне рішення.

Згідно зі ст.256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Відтак, суд вирішив повернути до Чортківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області матеріали справи про адміністративне правопорушення для належного оформлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com