В Зборові засудили чоловіка, який вкрав продукти з дитячого садочку

Зборівський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні внесеному в Єдиний реєстр судових розслідувань №12018210100000206 від 23 серпня 2018 року.

Про це стало відомо Інфопростору.

Так, 22 серпня 2018 року, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено перебуваючи поблизу Залозецького дитячого садку загального розвитку, що за адресою вул. Шевченка 2, смт. Залізці, Зборівського району, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, через незачинені двері обвинувачений проник до Залозецького дитячого садку загального розвитку, де заховався у підсобному приміщенні. Дочекавшись закриття дошкільного закладу, пройшов у приміщення кухні, звідки таємно, з корисливих мотивів усвідомлюючи, що посягає на чужу власність, з метою особистого збагачення, викрав 1 кг. масла «Сіверянка 73% жирності» вартістю 105 гривень за кілограм на суму 105 гривень, 5,5 кілограм курячого філе «Наша Ряба» вартістю 110,00 гривень за кілограм на суму 605,00 гривень, 4,5 кілограма курячих стегон «Наша Ряба» вартістю 55,50 гривень за кілограм на суму 249,75 гривень, одну упаковку чаю «Лісма» вартістю 53, 45 гривень, 4,7 кілограма цукру вартістю 15,00 гривень за кілограм на суму 70,50 гривень, алюмінієву каструлю ємністю 15 літрів вартістю 250 гривень та з приміщення навчальної групи один дитячий стілець вартістю 291,51 гривень. Після чого залишив місце вчинення кримінального правопорушення, викраденим майном розпорядився на власний розсуд. Чоловік заподіяв Залозецькому дитячому садку загального розвитку, матеріальну шкоду на загальну суму 1625 гривень 21 копійку. Шкоду відшкодував повністю.

Суд прийшов до висновку, що чоловік є винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.185 КК України, тобто в таємному викраденні чужого майна, поєднаному із проникненням в приміщення, вчиненому повторно.

Обвинувачений визнав вину в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях і пояснив, що 22 серпня 2018 року перебуваючи поблизу Залозецького дитячого садку загального розвитку, що за адресою вул. Шевченка 2, смт. Залізці, Зборівського району, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, проник до приміщення дошкільного навчального закладу, де з приміщення кухні викрав продукти харчування: 1 кг. масла, куряче філе «Наша Ряба», курячі стегна «Наша Ряба», упаковку чаю, пара кілограм цукру, алюмінієву каструлю та дитячий стілець. Викраденим майном розпорядився на власний розсуд. Шкоду відшкодував. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо його не карати.

Враховуючи те, що обвинувачений в повному обсязі визнав свою вину у вчиненні інкримінованих йому органом досудового розслідування кримінальних правопорушеннях при обставинах, викладених у обвинувальному акті та вироку суду, та беручи до уваги, що прокурор також не оспорював фактичні обставини провадження, і судом встановлено, що учасники судового провадження, в тому числі обвинувачений, правильно розуміють зміст цих обставин та відсутні сумніви щодо добровільності їх позиції, роз`яснивши їм положення ч.3 ст.349 КПК України про те, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати фактичні обставини провадження в апеляційному порядку, вислухавши думку учасників судового провадження, які не заперечували проти розгляду кримінального провадження, в порядку, передбаченому ч.3 ст.349 КПК України, суд визнає недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким не оспорюються.

Розглянувши кримінальну справу суд прийняв рішення визнати чоловіка винуватим за 3 ст.185 КК України і призначити покарання зач.3 ст.185 КК України із застосуванням ст.69 КК України 5 (п’ять) місяців арешту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com