В Тернополі очікується розвал команди Порошенка

Припинення повноважень Петра Порошенка на посту Глави держави та призначення дочасних парламентських виборів однозначно призведе до розвалу його команди на Тернопільщині.

Як стало відомо Інфопростору, ряд не останніх в області чиновників та політиків, які перебували “в орбіті” колишнього Президента, вже ведуть переговори із іншими політичними силами.

Дехто може поповнити ряди партії “Слуга народу”, а дехто взагалі може опинитися в опозиції до влади.

Частково це відбудеться через вплив поки що народного депутата Романа Заставного. Проте, більшість політичних переходів відбудеться через амбіції політиків.

Як відомо, Роман Заставний представляє партію Народний фронт, але впливав на політичні процеси й в БПП. Так, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, нардеп Тарас Юрик, його рідний брат – Юрій Юрик, секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада та їх найближче оточення довгий час перебувають “під крилом” свого більш досвідченого колеги. Їх всі вже давно називають “кружок Заставного”. Будуть вони надалі представляти одну політичну силу, чи Роман Йосипович їх вправно “розкладе” в інші партії, покаже час, але свої дії вони точно будуть узгоджувати.

Вже точно відомо, що відокремиться від БПП й партія УДАР Віталія Кличка. Вони підуть на вибори самостійно. А це означає, що в БПП лишиться за межами інтересів народних депутатів Ігоря Побера та Миколи Люшняка. З ними відійде й цілий ряд депутатів місцевих рад.

Може відколоти від колишнього президента частину політиків і чиновників і новий проект Володимира Гройсмана, який також зібрався на вибори окремо від Порошенка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com