Борщівський суд оштрафував браконьєра

Борщівський районний суд виніс постанову в справі про адміністративне правопорушення матеріали якої надійшли від Управління державного агентства рибного господарства у Тернопільській області.

13 березня 2019 року о 23.14 год. чоловік знаходячись на річці загальнодержавного значення Дністер біля с.Дністрове Борщівського району Тернопільської області разом з іншою особою, не маючи належного на те дозволу, ловив рибу сіткою ставною, що належить до заборонених знарядь лову, чим порушив вимоги ст.63 Закону України «Про тваринний світ», п.3.15 Правил любительського та спортивного рибальства і вчинив правопорушення передбачене ч.4 ст.85 КУпАП.

Згідно акта зважування риби від 13 березня 2019 року загальна вага вилученої у браконьєра риби 1,837 кг.

Розпискою про передачу вилучених об’єктів лову від 13 березня 2019 року підтверджується, що риба лящ в кількості 1 шт., вагою 0,517 кг. та товстолоб в кількості 1 шт., вагою 1,320 кг. передані для зберігання винуватцю.

Як вбачається з розрахунку матеріальної шкоди до протоколу №000540, загальна сума заподіяної шкоди склала 425,00 грн.

Таким чином, суд вирішив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.85 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 20 (двадцяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 (триста сорок) грн. штрафу в дохід держави без конфіскації незаконно добутих водних живих ресурсів.

Також, з чоловіка стягнуто в користь місцевого бюджету Мельнице-Подільської селищної ради Тернопільської області 425 (чотириста двадцять п’ять) грн майнової шкоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com