В Борщівському районі суд відібрав у чоловіка права за нетверезе кермування

Борщівський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності водія, якого впіймали нетверезим за кермом.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи про адміністративне правопорушення, які надійшли з Борщівського ВП Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області, 31 березня 2019 року о 00 год. 50 хв. водій у с.Гермаківка Борщівського району Тернопільської області керував транспортним засобом марки Volkswagen Passat, д.н.з. KEV 912, з ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння кольору шкіри обличчя, нестійка хода), однак на вимогу працівника поліції пройти огляд на місці зупинки за допомогою застосуванням приладу «Алкотест Драгер»-6810 та в закладі охорони здоров’я категорично відмовився в присутності двох свідків, чим порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху України.

Вину чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення повністю доведено зібраними по справі доказами:

протоколом про адміністративне правопорушення серії ОБ №007576 від 31 березня 2019 року, в якому зазначені свідки та викладено суть правопорушення, з яким водій був ознайомлений;

письмовими поясненнями свідків, які засвідчили відмову водія від проходження будь-якого огляду на стан сп’яніння;

висновком щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції №146 від 31.03.2019, згідно якого водій від проходження медичного огляду відмовився;

рапортом помічника чергового Борщівського ВП Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області від 31.03.2019 року;

Згідно пункту 2.5 Правил дорожнього руху України, водій повинен на вимогу працівника поліції пройти в установленому порядку медичний огляд для визначення стану алкогольного сп’яніння, впливу наркотичних чи токсичних речовин.

Наведеними письмовими доказами, достовірність яких в суду не викликає сумнівів, а також поясненнями свідків, у повній мірі стверджується вина останнього у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.130 КУпАП.

Відповідно до ч.1 ст.130 КУпАП відповідальність за вказане адміністративне правопорушення настає у разі керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а так само за відмову особи, яка керує транспортним засобом від проходження, відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння.

Таким чином, суд вирішив визнати водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 600 (шестисот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com