Як голосували нардепи з Тернопільщини за звільнення Клімкіна, Полторака та Грицака?

Заява новообраного Президента України Володимира Зеленського про швидку заміну ключових кадрів була гучною, але безрезультативною.

Народні депутати України вирішили вкотре стати наперекір повній заміні влади.

Так, вчора, 06 червня 2019 року у Верховній Раді України розглядалися деякі кадрові питання. Президент вніс подання на звільнення Міністра закордонних справ Павла Клімкіна, Міністра оборони Степана Полторака та Голови СБУ Василя Грицака. Та підтримки в сесійній залі таким ініціативам не було.

За звільнення Павла Клімкіна проголосував 141 народний обранець. Голоси представників Тернопільщини в цьому питання розділилися. Олег Барна – утримався, Ігор Побер, Микола Люшняк, Тарас Юрик, Михайло Головко участі в голосуванні не брали. Підтримали проект постанови лише Роман Заставний та Тарас Пастух.

Не було звільнено й Міністра оборони Степана Полторака. За це проголосували лише 67 депутатів. Проти проголосували Олег Барна, Микола Люшняк, Тарас Юрик. Ігор Побер та Роман Заставний – утримались. Михайло Головко – не голосував. Тарас Пастух знову підтримав ініціативу Президента Зеленського.

Василь Грицак теж залишився на посаді, оскільки, за його звільнення проголосували лише 78 депутатів.

Олег Барна, Тарас Юрик проголосували проти, Микола Люшняк – не голосував. Ігор Побер, Роман Заставний, Михайло Головко та Тарас Пастух підтримали звільнення Грицака.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com