В Борщеві засудили чоловіка, який викрав з магазину солодощі та алкоголь

Борщівський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019210050000016 від 11 січня 2019 року.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, 10 січня 2019 року біля 23.00 год. обвинувачений, знаходячись біля приміщення, розташованого в селі Дністрове Борщівського району, яке належить підприємцю та використовується як магазин, будучи обізнаним про наявність пошкодженого вікна, через яке можна проникнути, діючи умисно, таємно, з корисливих спонукань, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, з метою особистого збагачення, шляхом зняття захисної плівки із вікна, проник у приміщення магазину, звідки вчинив крадіжку наступних товарно-матеріальних цінностей, а саме: дві плитки шоколаду торгової марки «Milennium Gold» чорний з цілими лісовими горіхами торговельної марки «Milennium» вартістю 27,32 грн за одну штуку, на загальну суму 54,64 грн, дві плитки шоколаду «Milennium Gold» молочний з цілими лісовими горіхами та родзинками торговельної марки «Milennium» вартістю 26,31 грн за одну штуку, на загальну суму 52,62 грн, одну плитку шоколаду «Milennium» пористий молочний торговельної марки «Milennium» вартістю 19,96 грн, одну пачку цукерок шоколадних «Tibi Pralines» з подрібненим фундуком у горіхово-кремовій начинці та молочним кремом торговельної марки «Roshen» вартістю 36,60 грн, одну пляшку вина «Bolgrad» Бон Купаж 0,75 л вартістю 55,31 грн, одну пляшку коньяку «Tairovo» VS 0,5 л вартістю 160, 00 грн, одну пляшку коньяку «Tairovo» V.S.O.P. 0,5 л вартістю 160,00 грн, одну пляшку ігристого винного напою торговельної марки «Fiorelli» Fragolino Bianco 0,75 л вартістю 91,92 грн, одну пляшку вина торговельної марки «Salute» Sangria 0,7 л вартістю 90,00 грн, один ліхтар із написом «Luxury» вартістю 39,38 грн, один набір гайкових ключів торговельної марки «Міоl» вартістю 123,61 грн, один набір шестигранних ключів із написом «Сталь ручний інструмент» вартістю 58,47 грн та грошові кошти в сумі 337 грн. Після вчинення крадіжки чоловік із викраденим майном покинув місце злочину. Всього обвинувачений вчинив крадіжку майна потерпілому на суму 1279,51 гривень.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.3 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у приміщення.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у вчиненому визнав повністю і дав суду показання, що 10 січня 2019 року близько 23.00 год. він був в селі де зустрічався з хлопцями. Коли повертався додому то вирішив вчинити крадіжку в магазині підприємця. Йому було відомо про пошкоджене вікно в магазині, через яке можна проникнути в середину, так як дружив з сином потерпілого. В подальшому проник всередину магазину, звідки викрав шоколадки, спиртне, ліхтар, набори ключів. Викрадене він сховав в гаражі. Використати нічого не встиг, на наступний день прийшли працівники поліції і він все їм добровільно видав.

Провівши судовий розгляд в межах висунутого обвинувачення відповідно до обвинувального акту, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ, що наявний у провадженні, з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів – з точки зору достатності та взаємозв’язку, суд вважає, що вина обвинуваченого доведена.

Таким чином, суд прийняв рішення визнати порушника винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України і призначити покарання – 3 (три) роки позбавлення волі. На підставі ст.ст. 75, 104 КК України засудженого звільнити від відбування покарання з випробуванням визначивши іспитовий строк  1 (один) рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com