Ще одному кандидату з Тернопільщини відмовили в реєстрації

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації Аллі Стечишин, яка мала намір балотуватися в 166 виборчому окрузі.

До Центральної виборчої комісії 13 червня 2019 року надійшли заяви Стечишин Алли Василівни про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації їїї кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 166  на позачергових виборах народних депутатів України  21 липня 2019 року.

Розглянувши вказані документи, Центральна виборча комісія встановила.

За змістом статті 55 Закону України “Про вибори народних депутатів України” (далі – Закон) та пункту 1 Роз’яснення щодо застосування деяких положень Закону України “Про вибори народних депутатів України” під час реєстрації кандидатів у народні депутати України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 29 травня 2019 року № 909  (зі змінами), Центральна виборча комісія реєструє кандидата в народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі в порядку самовисування, за умови пред’явлення ним особисто одного із документів, передбачених пунктом 1 або 2 частини третьої статті 2 Закону, та отримання нею визначених частиною другою статті 55 Закону документів, які обов’язково повинні містити відомості, зазначені у наведеній нормі Закону. При цьому документ вважається таким, що не поданий для реєстрації кандидатом у депутати, у разі відсутності в ньому відомостей, які обов’язково повинні міститися у такому документі.

Усупереч вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону в поданій  Стечишин А.В. автобіографії не зазначено відомостей щодо часу проживання на території України, громадської роботи (у тому числі на виборних посадах) та контактного номера телефону.

За таких обставин передбачений пунктом 2 частини другої статті 55 Закону документ вважається не поданим.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата в народні депутати України в разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com