В Тернополі засудили призовника, який втік з військкомату

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок в кримінальному провадженні №12018210180000643 від 01 грудня 2018 року.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, громадянин відповідно до обліково-послужної карточки до військового квитка серії АВ №653445 від 06 листопада 2018 року (форма 6) являється військовозобов`язаним та перебуває на військовому обліку в Тернопільському об`єднаному міському військовому комісаріаті, а згідно картки медичного огляду призовника на збірному пункті від 06 листопада 2018 року (Додаток 8 до Положення про військово-лікарську експертизу в збройних силах України, затвердженого наказом МО України 14 серпня 2008 року №402), визнаний здоровим та придатним до військової служби.

Згідно ч. 1 ст. 29 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» та розпорядження Генерального штабу Збройних Сил України від 27 липня 2017 року №501/4/М2059 щодо проведення в серпні-вересні 2018 року навчальних зборів у військових частинах бойового складу Збройних Сил України, наказом військового комісара Тернопільського об`єднаного міського військового комісаріату від 06 листопада 2018 року №151, чоловіка призвано на строкову військову службу та зараховано в команду №65/10751 та відправлено на обласний збірний пункт Тернопільського обласного військового комісаріату для відправлення у військову частину.

У період з 06 листопада 2018 року по 16 листопада 2018 року обвинувачений перебував у приміщенні Тернопільського об`єднаного міського військового комісаріату по вул. Тролейбусна, 5, в м. Тернопіль, будучи військовозобов`язаним та призваним на військову строкову службу, очікував у зазначеному місці на відправлення у військову частину для несення служби. 17 листопада 2018 року близько 17:00 год. у нього виник злочинний умисел, спрямований на ухилення від призову на військову строкову службу.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на ухилення від призову на військову строкову службу, а саме відправлення у військову частину для несення служби, чоловік будучи належним чином попередженим про кримінальну відповідальність за ухилення від призову на військову строкову службу, всупереч Закону України «Про військовий обов`язок та військову службу», усвідомлюючи свої протиправні дії, умисно, самовільно, покинув територію збірного пункту Тернопільського об`єднаного міського військового комісаріату по вул. Тролейбусна, 5, в м. Тернопіль у зв`язку з чим ухилився від призову на військову строкову службу.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ст. 335 КК України визнав повністю, підтвердив зазначені в обвинувальному акті обставини, доповнити нічого не може. У вчиненому він щиро розкаюється, просить суд суворо його не карати.

Крім власного визнання вини, обвинувачений повністю погодився зі всіма доказами, що були зібрані під час досудового розслідування і підтверджували його винуватість у вчиненні злочину, передбаченого ст. 335 КК України, згідно повідомлення про підозру та обвинувального акту, відмовившись від їх дослідження під час судового розгляду.

Розглянувши кримінальне провадження суд прийняв рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 335 КК України і призначити йому покарання за цією статтею у виді 2 (двох) років обмеження волі. Відповідно до ст. 75 КК України, звільнити його від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому 1 (один) рік іспитового строку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com