Кого будуть представляти члени ДВК в Тернополі?

Окружна виборча комісія з виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі №163 (м. Тернопіль) завершила формування дільничних виборчих комісій.

Склад ДВК ще не є остаточним, оскільки суб’єкти подання ще будуть здійснювати заміни своїх представників як в керівному , так і в рядовому складі комісій. Та все ж, кого будуть представляти члени комісій в Тернополі, вже відомо.

Отож, повністю скористалися можливістю мати більше представництво в складі ДВК майже всі політичні партії, які мають зареєстровані депутатські фракції у Верховній Раді поточного скликання. Такі представники включалися до складу ДВК в обов’язковому порядку без жеребкування в розрахунку не більше одного представника на одній дільниці. Повністю вибрали свою квоту лише представники ВО “Батьківщина”, Європейської Солідарності та Народного фронту, які подали кандидатури до усіх 85 дільничних виборчих комісій. Враховуючи те, що партія Народний фронт не бере участі в цих парламентських виборах та наближеність керівництва обласної організації цієї партії із колегами з Європейської Солідарності, скоріш за все обидві квоти заповнили саме порошенківці. Не змогли отримати представництво на кожній дільниці від імені депутатських фракцій “Радикальна партія” (84 представники), Об’єднання “Самопоміч” (83 представники) та “Опозиційний блок” (77 представників).

Також, своїм правом отримати представництво в дільничних виборчих комісіях скористалися 9 із 22 політичних партій, виборчі списки кандидатів в депутати від яких зареєстровані Центральною виборчою комісією. В Тернополі будуть працювати члени ДВК від ВО “Батьківщина” (72 представники), ВО “Свобода” (72 представники), “Громадянська позиція” (72 представники), Європейська Солідарність (69 представників), “Опозиційна платформа – За життя” (78 представників), Радикальна партія (76 представників), “Рух нових сил” (10 представників), “Сила і честь” (70 представників), “Слуга народу” (68 представників).

Окрім політичних партій, представників в дільничних виборчих комісій будуть мати 8 із 21 кандидатів в народні депутати, які балотуються в 163 виборчому окрузі. Зокрема, мова йде про Степана Барну (67 представників), Леоніда Бицюру (56 представників), Андрія Богданця (52 представники), Богдана Брича (72 представники), Юлію Мамчак (19 представників), Тараса Пастуха (73 представники), Івана Сороколіта (63 представники) та Максима Черкашина (14 представників).

Такі розклади представництва в ДВК свідчать, що в Тернополі деякі політичні партії та кандидати самі серйозно не розцінюють свою участь у виборах, а скоріш, підіграють іншим претендентам на депутатські мандати. Так, немає членів ДВК партії “Голос”, а їхній кандидат зміг знайти людей лише на 1/6 виборчих дільниць. Не змогли забезпечити представництво на кожній ДВК в президентській партії “Слуга народу” та від кандидата від цієї політичної сили. Немає членів ДВК від чинного народного депутата Ігоря Побера, рейтинг якого не прогнозує йому попасти хоча б в десятку перших кандидатів за результатами голосування. Також, відсутні члени дільничних виборчих комісій від Лариси Римар та Анатолія Вихруща, які можуть отримати певну електоральну підтримку.

Нагадаємо, позачергові вибори народних депутатів України відбудуться 21 липня 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com