На Тернопільщині потратили бюджетні кошти, щоб підключити до каналізації ресторан колишнього селищного голови

Слідчим відділом Заліщицького відділення поліції Чортківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області здійснюється кримінальне провадження за фактом зловживання владою чи службовим становищем під час проведення робіт в селищі Товсте.

Про це стало відомо Інфопростору.

14 листопада 2017 року внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017211190000079 за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 02 серпня 2016 року Товстенська селищна рада уклала договір співфінансування з Управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної адміністрації з метою реконструкції системи каналізації у смт.Товсте Заліщицького району Тернопільської області. Управління капітального будівництва Тернопільської обласної адміністрації уклало договір підряду з товариством з обмеженою відповідальністю АВАКС ПРОФ, яке безпосередньо проводило роботи по реконструкції системи каналізації у смт.Товсте Заліщицького району Тернопільської області.

Із показів встановлено, що реконструкція системи каналізації в смт. Товсте Заліщицького району Тернопільської області проводиться з грубим порушенням чинного законодавства. Заявник вказав, що реконструкцію каналізації провели лише в особистих потребах селищного голови. До каналізації під`єднано лише дитячий садок та ресторан Шоколадка, більше ніяких об`єктів не підключено. Каналізаційні труби, по яких йшли нечистоти на вул.Чумацьку смт. Товсте Заліщицького району Тернопільської області, а потім на очисні споруди, які знаходяться на околиці смт.Товсте, повернуто і прокладено під пам`ятником Матері Божої, який знаходиться в центрі смт.Товсте Заліщицького району Тернопільської області. Самі очисні споруди збудовані в самому центрі смт.Товсте, малопотужні, та не будуть спроможні очистити всі нечистоти селища. До системи каналізації не під`єднано.Товсте Заліщицького району Тернопільської області, та жодного магазину, кафе, аптеки.

Спеціалістами західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області проведено позапланову виїзну ревізію Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації.

Проведеною ревізією встановлено завищення обсягів виконаних робіт та невірне застосування окремого виду робіт, в результаті чого вартість робіт із реконструкції системи каналізації селища Товсте Заліщицького району Тернопільської області завищено на загальну суму 78,41 тис. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com