В Гусятині засудили школяра, який вкрав гроші

Гусятинський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні № 12019210070000016 від 12 січня 2019 року за обвинуваченням учня 10 класу Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, школяр 07 січня 2019 року, приблизно о 19:00 годині, діючи умисно, з метою крадіжки чужого майна, шляхом вільного доступу, через горище зайшов в господарську будівлю домогосподарства потерпілого, в якому він проживає спільно з своєю матір`ю та потерпілим, звідки таємно викрав належні потерпілому 9000,00 грн., які знаходилися у двох скляних банках та які в подальшому витратив на власні потреби. В результаті вказаних неправомірних дій обвинуваченого потерпілому заподіяно матеріальну шкоду на вищезазначену суму.

Продовжуючи злочинну діяльність 17 лютого 2019 року, приблизно о 02:00 годині школяр, з метою крадіжки чужого майна, шляхом відкриття вікна, проник у житловий будинок, належний інші особі, де діючи умисно, з однієї із кімнат повторно, таємно викрав належний потерпілому мобільний телефон марки «Xiaomi», моделі «Redmi 6» із картою пам`яті марки «Team» 4 GB і сім-карткою мобільного оператора «Київстар», вартістю 2859,50 грн., чим заподіяв потерпілому матеріальну шкоду на вказану суму.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений школяр свою винуватість у скоєнні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся, повністю підтвердив обставини викладені в обвинувальному акті. Показав, що дійсно в зазначений в обвинувальному акті час, місці, у вказаний спосіб він таємно викрав грошові кошти в сумі 9000,00 грн. у потерпілого , які потратив після викрадення на власні потреби та мобільний телефон марки «Xiaomi», моделі «Redmi 6» у іншого потерпілого. Просив його суворо не карати за скоєне.

В результаті розгляду кримінального провадження суд прийняв рішення визнати школяра винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.185, ч.3 ст.185 КК України і призначити йому покарання:

-за ч. 1 ст.185КК України у виді 1 (одного) року позбавлення волі;

-за ч. 3 ст.185КК України у виді 3 (трьох) років позбавлення волі;

На підставі ч. 1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, йому призначено остаточне покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

Водночас, суд вирішив на підставі ст. ст. 75, 104 КК України звільнити школяра від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com