Італійський суд дав добровольцю з Хоросткова 24 роки тюрми

Італійський суд в місті Павія завершив розгляд справи по обвинуваченню уродження міста Хоростків Віталія Марків в причетності до вбивства італійського фотографа під час бойових дій.

Вирок винесено сьогодні, 12 липня 2019 року.

Прокуратура просила для Віталія Марківа покарання у вигляді 17 років, але суд, опираючись на свідчення росіян, вирішив, що доброволець повинен сидіти 24 роки.

Прокурори вважають загибель Роккеллі умисним убивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про перебування журналістів українській армії. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню.

Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України щодо створення спільної слідчої групи, які лунали після арешту Марківа.

Марків вранці 12 липня виступив із останнім словом, сказавши, що є українським військовим, простим солдатом, патріотом, і додав, що завжди захищатиме Україну.

У суді були присутні кілька десятків українців, зокрема представників діаспори та посадовців, народних депутатів, а також мама Віталія.

Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Роккеллі поблизу Слов’янська в травні 2014 року.

2 коммент. к Італійський суд дав добровольцю з Хоросткова 24 роки тюрми

  1. […] Нагадаємо, Віталій Марків є уродженцем Хоросткова на Гусятинщині. Італійський суд засудив його до 24 років тюрми. […]

  2. […] Нагадаємо, Віталій Марків є уродженцем Хоросткова на Гусятинщині. Італійський суд засудив його до 24 років тюрми. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com