Монастириський районний суд дав пенсіонеру три роки умовного терміну за зрізані дві акації

Монастириський районний суд виніс вирок пенсіонер в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210060000075 від 9 березня 2019 року.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, пенсіонер 8 березня 2019 року приблизно о 09.00 год., перебуваючи у кварталі №83 виділу №9 Золотопотіцького лісництва ДП «Бучацьке лісове господарство» на території природно-заповідного фонду – Національного природного парку «Дністровський каньйон», що поблизу с. Миколаївка Бучацького району Тернопільської області, в порушення ст. ст. 4, 24, 67, 68, 69 Лісового кодексу України, ст. ст. 5, 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, незаконно, без спеціального дозволу, який посвідчується відповідним документом (лісорубним квитком, ордером), виданим уповноваженим органом, умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, за допомогою бензопили, шляхом повного відокремлення стовбура від кореня у спосіб спилювання здійснив незаконну порубку двох дерев породи «Акація» діаметром пня у корі 15 та 19 см. Розмір спричиненої матеріальної шкоди внаслідок незаконної порубки дерев становить 1134 гривень.

Такі умисні дії обвинуваченого органом досудового розслідування кваліфіковано вірно за ч. 3 ст. 246 КК України, як незаконна порубка дерев на території природно-заповідного фонду.

Розглянувши матеріали кримінального провадження суд прийняв рішення визнати пенсіонера винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

Водночас суд вирішив на підставі ст. 75 КК України звільнити обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 1 (один) рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com