Кременчанка отримала 8 років тюрми за вбивство на ґрунті ревнощів

Кременецький районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12018210000000293 від 06 травня 2018 року.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 5 травня 2018 року приблизно о 21 год. 00 хв. обвинувачена, повернувшись до місця свого фактичного проживання, побачила у будинку свого знайомого, який там перебував з раніше невідомою їй жінкою.

Зайшовши до приміщення будинку, на ґрунті ревнощів обвинувачена розлютилась на поведінку свого хлопця, оскільки запідозрила його в зраді, та у неї виник прямий умисел, направлений на протиправне позбавлення життя незнайомки.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на умисне протиправне позбавлення життя незнайомки, жінка, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, нанесла потерпілій численні удари металевою трубою, совковою лопатою та вилами в область голови та тулуба, спричинивши їй 16 ран на голові із вдавленими переломами кісток склепіння черепа в проекції ран волосистої частини голови, чола та руйнуванням твердої мозкової оболонки і речовини головного мозку його правої півкулі, просторого синця із просторим садном на його тлі на правій половині обличчя, закритого перелому кісток носа, трьох саден на шиї, численних дрібних синців та саден на обох кінцівках (приблизно 30), трьох саден на тулубі та закритого перелому тіла правої лопатки, 10 ран на передній черевній стінці та 3 рани на передній поверхні стегон, синців повік обох очей, протиправно заподіявши смерть жінки.

Смерть настала внаслідок відкритої черпно-мозкової травми – численних багатоуламкових переломів кісток склепіння та основи черепа, з руйнуванням речовини головного мозку та масивними крововиливами під його оболонки і шлуночкову систему.

Між отриманою травмою голови та настанням смерті існує прямий причинно-наслідковий зв’язок.

Отже, жінка вчинила злочин, передбачений ч.1 ст. 115 КК України – умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій жінці.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у скоєнні інкримінованого їй діяння визнала у повному обсязі та надала пояснення про обставини вчинення злочину, аналогічні тим, що викладені в обвинувальному акті. Пояснила, що на час скоєння злочину проживала із свідком хлопцем у фактичних шлюбних стосунках та була вагітна. На ґрунті ревнощів у неї виник конфлікт із вбитою. Наносила удари потерпілій у різних кімнатах будинку, оскільки та намагалась втекти, захищаючись. Зрозумівши що накоїла, звернулась у поліцію. Розкаюється у скоєному.

Розглянувши кримінальне провадження суд прийняв рішення визнати жінку винуватою у пред`явленому їй обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та призначити їй покарання у виді позбавлення волі строком на 8 (вісім) років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com