В Тернополі пенсіонер вчинив крадіжку під носом в поліції

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210010001384 від 11 травня 2019 року по обвинуваченню пенсіонера, інваліда 3 групи, уродженця с. Велика Лука Тернопільського району.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 10 травня 2019 року ув пенсіонера, який перебуваючи під аркою, що знаходиться на бульварі Тараса Шевченка в Тернополі, виник злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний намір, 10 травня 2019 року, близько 17 години 40 хвилин він, перебуваючи під аркою, що на бульварі Тараса Шевченка 29, в м. Тернополі, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть поміченими сторонніми особами, скориставшись тим, що потерпілий заснув на лавці, таємно, шляхом вільного доступу, витягнув із задньої правої кишені штанів потерпілого гаманець чорного кольору, у якому знаходились, візитні картки, скретч-картка від сім-карти мобільного оператора «plus-+», які матеріальні цінності для потерпілого не становлять, грошові кошти в сумі 409 гривень, 220 польських злотих, що згідно курсу НБУ станом на 10 травня 2019 року становить 1507 гривень та грошові кошти в сумі 100 доларів США, що згідно курсу НБУ станом на 10 травня 2019 року становить 2625 гривень. Продовжуючи свої злочинні дії пенсіонер, перебуваючи біля потерпілого, тримаючи викрадений гаманець у руках, був помічений перехожим свідком, яка побачивши незаконні дії обвинуваченого зробила йому зауваження, щоб він зупинив свої протиправні дії, на що крадій, з метою утримання викраденого майна зрозумівши, що його дії викрито сторонньою особою почав втікати з місця вчинення злочину. В подальшому, пенсіонер зник з місця вчинення злочину з викраденим майном у потерпілого, чим завдав йому матеріальну шкоду на загальну суму 4541 гривня 00 копійок.

Свій злочин пенсіонер вчинив на відстані сотні метрів від будівлі міського відділення поліції.

Дії обвинуваченого кваліфіковані органом досудового розслідування за ч.1 ст. 186 КК України, тобто відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

Оцінивши всі докази суд прийняв рішення визнати пенсіонера винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 186 КК України і призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com