В Тернополі засудили школяра, яки минулого року вкрав в аптеці скриньку з пожертвами

Тернопільський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження №12018210010002888 від 01.10.2018 р. про обвинувачення уродженця м.Донецьк, учня ТЗОШ №24.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 30 вересня 2018 року близько 20:50 год. у школяра, який перебував в приміщенні аптеки №1, винник злочинний умисел, спрямований на відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

Реалізуючи свій злочинний умисел школяр 30 вересня 2018 року близько 20:50 годин, перебуваючи в приміщенні аптеки №1, підійшовши до прилавку каси, де на нижній полиці розміщувалася скринька для пожертв з грошовими коштами. Після чого хлопець схопив обома руками скриньку з грошовими коштами та відкрито викрав її. В подальшому він з місця вчинення злочину втік, чим спричинив матеріальну шкоду на загальну суму 800 гривень.

Допитаний під час судового розгляду обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 186 КК України визнав повністю за обставин, що вказані в обвинувальному акті, щиро розкаявся та пояснив, що дійсно, 30 вересня 2018 року зайшов в аптеку, підійшовши до прилавку каси, схопив руками скриньку для пожертв з грошима, яких пізніше виявилося на суму 800 грн. та які він витратив на власні потреби. На даний час про вчинене він щиро шкодує, просить суд його суворо не карати, врахувати те, що він щиро розкаявся і сприяв розкриттю злочину, а також відшкодував шкоду, завдану кримінальним правопорушенням.

Оцінивши всі докази суд прийняв рішення визнати школяра винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 186 КК України та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді штрафу в дохід держави у розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com