Чиновники Тернопільської ОДА платили за роботи на дорогах, які не були виконані

Рахунковою палатою у Тернопільській області встановлено 4 випадки включення до актів ф. КБ-2в недостовірних відомостей про обсяги виконаних робіт на загальну суму 123,1 тис. гривень.

Про це йдеться в Звіті Рахункової плати про результати аудиту ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Так, УКБ Тернопільської ОДА за актами від грудня 2018 року №№ 114-1, 115-1 прийнято у ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг” роботи з улаштування кюветів на загальну суму 47,3 тис. грн, які в дефектному акті, локальному кошторисі і проектно-кошторисній документації на проведення капітального ремонту дороги С201404 Вербівці – Ласківці Теребовлянського району не передбачені та згідно з проведеним оглядом фактично не виконані, чим заподіяно шкоди (збитків) державі на вказану суму.
Згідно з актом від 31.10.2018 інженером з технічного нагляду УКБ прийнято у ТОВ “Авакс Проф” роботи на дорозі С200615 Капустинці – Синява – Р-43 ПК 0+00 ПК 31+35 Збаразького району з укріплення узбіч щебнем товщиною шару 10 см та улаштування водовідних каналів автогрейдером в обсязі 120 м² на загальну суму 40,3 тис. грн, виконання яких під час огляду не підтверджено, чим заподіяно шкоди (збитків) державі на зазначену суму.
Директор ТОВ “Авакс Проф” листом від 21.03.2019 № 128 повідомив начальника УКБ про ліквідацію зазначених недоліків за рахунок власних коштів товариства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com